Halolaj

Halolaj

Leírás

Zsíros tengeri halakból nyert olaj, melynek magas az omega-3 zsírsav tartalma, ami az idegrendszer, az immunrendszer ill. a szív- és érrendszer megfelelő működéséhez szükséges. Omega-3 zsírsavból – szemben az omega-6-tal – meglehetősen kis mennyiséget viszünk be szervezetünkbe a táplálkozással, ami hosszú távon betegségek kialakulásához vezethet. Ezért ajánlják különösen a lazac, makréla, hering, szardínia, tonhal vagy pisztráng fogyasztását. Halolajat a konyhánkban is használhatunk, ezzel ízletesebbé és egészségesebbé téve ételeinket.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

1 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!