Zádor uborkás brassóija

A Konyhafőnök Junior mai második feladatában Zádor brassóija bizonyult a legjobbnak. Ő csemegeuborkát vágott a pulykahusi mellé. Nézzétek, micsoda tányért vitt a zsűri elé!

Brassói uborkával és salátával Zádortól

Hozzávalók

25 dkg pulykamell, 4 közepes burgonya, friss majoranna, só, bors, 6-8 dkg szalonna, 2 gerezd fokhagyma, 5-6 csemegeuborka, 1 nagy marék rukkola, 1 közepes kaliforniai paprika, olívaolaj, balzsamecet, narancslé, 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

A pulykamellet megtisztítjuk és felkockázzuk.

A felkockázott szalonnát egy serpenyőben megizzasztjuk, majd kivesszük, a zsírjára rátesszük a húst, és lepirítjuk. Majorannával, sóval és borssal, fokhagymával ízesítjük. Hozzáadjuk a szalonnát, öntünk rá vizet, és rotyogni hagyjuk.

A megtisztított krumplit megfőzzük, majd forró olajban megsütjük. Utána friss petrezselyemmel keverjük.

A rukkolát összekeverjük a felaprított paprikával. Olívaolajból, balzsamecetből és narancsléből mártást készítünk, és ráöntjük a salátára.

A brassói mellé csemegeuborkát kínálunk még.

Tudj meg többet A Konyhafőnök Junior adásáról itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek