Zádor uborkás brassóija

A Konyhafőnök Junior mai második feladatában Zádor brassóija bizonyult a legjobbnak. Ő csemegeuborkát vágott a pulykahusi mellé. Nézzétek, micsoda tányért vitt a zsűri elé!

Brassói uborkával és salátával Zádortól

Hozzávalók

25 dkg pulykamell, 4 közepes burgonya, friss majoranna, só, bors, 6-8 dkg szalonna, 2 gerezd fokhagyma, 5-6 csemegeuborka, 1 nagy marék rukkola, 1 közepes kaliforniai paprika, olívaolaj, balzsamecet, narancslé, 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

A pulykamellet megtisztítjuk és felkockázzuk.

A felkockázott szalonnát egy serpenyőben megizzasztjuk, majd kivesszük, a zsírjára rátesszük a húst, és lepirítjuk. Majorannával, sóval és borssal, fokhagymával ízesítjük. Hozzáadjuk a szalonnát, öntünk rá vizet, és rotyogni hagyjuk.

A megtisztított krumplit megfőzzük, majd forró olajban megsütjük. Utána friss petrezselyemmel keverjük.

A rukkolát összekeverjük a felaprított paprikával. Olívaolajból, balzsamecetből és narancsléből mártást készítünk, és ráöntjük a salátára.

A brassói mellé csemegeuborkát kínálunk még.

Tudj meg többet A Konyhafőnök Junior adásáról itt!

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...