Brassói uborkával és salátával Zádortól
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/ZR/73/02tb04l29S7IWDP4yYXVb5Is1LaBOxww7mEIW33V.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=9afd4e27577d5cabf2c53327d3ddc5f0)
Hozzávalók
25 dkg pulykamell, 4 közepes burgonya, friss majoranna, só, bors, 6-8 dkg szalonna, 2 gerezd fokhagyma, 5-6 csemegeuborka, 1 nagy marék rukkola, 1 közepes kaliforniai paprika, olívaolaj, balzsamecet, narancslé, 1 csokor petrezselyem
Elkészítés
A pulykamellet megtisztítjuk és felkockázzuk.
A felkockázott szalonnát egy serpenyőben megizzasztjuk, majd kivesszük, a zsírjára rátesszük a húst, és lepirítjuk. Majorannával, sóval és borssal, fokhagymával ízesítjük. Hozzáadjuk a szalonnát, öntünk rá vizet, és rotyogni hagyjuk.
A megtisztított krumplit megfőzzük, majd forró olajban megsütjük. Utána friss petrezselyemmel keverjük.
A rukkolát összekeverjük a felaprított paprikával. Olívaolajból, balzsamecetből és narancsléből mártást készítünk, és ráöntjük a salátára.
A brassói mellé csemegeuborkát kínálunk még.