Ettél már selyemhernyóbábot? A Wang Streetben megteheted!

Minden területen tolódik az ingerküszöb, sokan vágynak az újra, ismeretlenre és talán az extremitásokra is. Wang Mester éppen őket szólítja meg a Chinatown Teraszon frissen nyitott streetfood-pavilonjában. Kipróbáltuk!

Új pavilonokkal bővült a Chinatown Terasz és a pár száz méterre található Eastwin Square is. Wang Mester, kilépvén a klasszikus éttermi és bisztrós területről, speciális street foodot hozott a kőbányai Monori Centerbe. A megúszás és a félmegoldások egyébként sem jellemzők a humorérzékkel jócskán megáldott Wang Qiangra, így a kedvelt tésztákon felül olyan kínai ínyencségeket is hozott a piacra, mint a sült selyemhernyóbáb, a ropogós sertésbél vagy a szamárhúsos wrap.

Wang Mester / Fotó: Pákozdi Nóra

Ha már jól ismered a hun-tun levest, a jiao zi-t, a gái dzsiao-t, a pekingi kacsát, akkor bizonyára tapasztalt vagy a tradicionális és maira hangolt kínai ételek területén. A kőbányai Chinatown Teraszról is hallottál már, esetleg próbáltad is a rendhagyó esti ételudvart. 12 éve számít ázsiai gasztrocentrumnak, és a Monori Centerben dolgozó és zömében kőbányai ázsiai diaszpóra mellett azoknak szól, akik nem bánják, hogy hiányzik a fehér abroszos felterítés. Helyette viszont van változatos ételkínálat, ázsiai ételutcás-piacos hangulat és időnként rendezvények, felvonulások.

Wang Street / Fotó: Pákozdi Nóra

Minden évben van valami meglepetés, újdonság: hol a buborékwaffelek és a bubuteák szólnak nagyot, máskor új likőrök érkeznek aperitifnek, a 2024-es innováció pedig Wang Mester gasztronómiája. Persze eddig sem volt szokványos a kínálat, és tobzódhattunk a fűszeres disznófülsaláta - büdös tofu - csirkeláb snack vonalon, de most még ennél is közelebb kerülhetünk Kínához. Persze, hogy gyomron keresztül… de nemcsak a sajátunk, hanem a disznók gyomra is hozzátesz a képlethez.

Mikor elsőként csak annyit kérdeztünk a mindig jókedvű Wangtól, hogy minek köszönhetjük az extrémebb ételek felhozatalát, csak elmosolyodott és annyit tett hozzá: “Street foodot kértek, hát street foodot hoztam!” Tiszta sor.

Mind a Chinatown Teraszon, mind az Eastwin Square-n megtalálható a Wang Street, rövidebb, de lényegre törő étlappal. Lássuk is, miket lehet kóstolni, mi az, amiért megéri várakozni egy esetlegesen pörgősebb estén:

Szamárwrap

Kínában sokan úgy tartják, hogy az egyik legfinomabb hús a szamáré. Omlós, és van egy olyan édessége, ami miatt nagyon jól passzol például fűszeres kolbászokba vagy eleve csípős egytálételekbe. Wang egy szamárhússal gazdagon rakott wrapet álmodott meg street foodként, de akár a szecsuáni hideg tésztához is kérhetünk extra feltétként ebből a rendhagyó húsból. A wrap laktató és izgalmas, sok zöldség és egy pikáns szósz extrázza.

Szamárwrap / Fotó: Pákozdi Nóra

Ropogós sertésbél

Kóstolónk kedvence lett. Van némi pacalos ízélménye, mellette belül puha és omlós, míg kint ropog, és remekül van fűszerezve, sós-édes balanszot hoz. Friss uborkára ültették, és nettó két perc alatt elfogyott. Erősen ajánljuk!

Ropogós sertésbél / Fotó: Pákozdi Nóra

Sült-ropogós selyemhernyó báb

Pálcikára húzzák fel a kis orsóknak tűnő selyemhernyóbábokat, amik aztán forró olajban sülnek készre. Nem mondjuk, hogy könnyű elvonatkoztatni a bábok látványtól. Forgattuk a pálcát, rajta a sötétre és csillogóra sült hernyóbábok várták a harapást. És láss csodát: tetszett a fűszerezés, és egy idő után a koi pontyok jutalomfalatkázása sem merült fel bennünk. Pláne, hogy meglepően burgonyás ízt hozott. 100% fehérje, 100% Észak-Kína.

Sült-ropogós selyemhernyó báb / Fotó: Pákozdi Nóra

Szecsuáni hideg tészta szójaszósszal párolt húsokkal

Itt aztán megszaladhat a fantázia, és azzal kérhetjük a remek tésztát, amivel csak szeretnénk. Disznófüllel, sertésfejhússal, szamárral, disznógyomrával. Vagy kevésbé “belsőségesen”: ropogós kacsával, csirkecombbal. Az előző sortól sem kell megijedni: telis tele vannak jótékony kollagénnel, és ha jobban belegondolunk, egy disznósajt vagy kocsonya sem vonultat fel extrémebb sertésrészeket. Csak éppen a só-bors-hagymák fűszerezésén túl itt a csillagánizs, a szecsuáni bors és egyéb izgalmas ázsiai fűszerek is játszanak, és hozzáadnak az élményhez.

Szecsuáni hideg tészta szójaszósszal párolt csirkecombbal / Fotó: Pákozdi Nóra

Szezámmagos sült golyócskák/sült banán

Aranylóra sütik mind a banánt, mind az édes feketeszezám-pasztával töltött lágy golyókat. Néhány kocka sárkánygyümölcs érkezik melléjük lazításként. Ez a golyóbis szinte abbahagyhatatlan, kár volna felezni a vacsoratárssal…

Szezámmagos sült golyócskák / Fotó: Pákozdi Nóra

Oké, igazából itt mindent jó megosztani! Jópofa ez a vonal, azok is beleáshatják magukat a (számunkra) szokatlanabb fogásokba, akik már nem elsőbá(b)lozók. A hét minden napján, 17:00-23:00-ig, egészen augusztus legvégéig.

Címlapkép: Ropogós sertésbél / Pákozdi Nóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több izgalmas hely, ahol jártunk:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...