Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Betegsége miatt visszaadta örökbefogadott gyereküket ez a pár

Úgy érezték, nem kap elég figyelmet a másik 4 gyermekük mellett.

A youtuber, Myka Stauffernek és a férjének, Jamesnek már volt 3 közös gyerekük. Három évvel ezelőtt azonban úgy döntöttek, magukhoz vesznek még egy gyermeket, a két és fél éves Huxley-t Kínából.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Myka Stauffer (@mykastauffer) által megosztott bejegyzés,

Eredetileg a pár egy egészséges picit szeretett volna örökbe fogadni, de amikor az ügynökség bemutatta nekik a kisfiút, akiről kiderült, hogy agytumora volt és autizmussal diagnosztizálták, hosszas gondolkodást követően mégis úgy döntöttek, hogy magukhoz veszik Huxley-t.

Mivel Myka leginkább a családjáról és az anyaságról készített videókat, nyilván az örökbefogadásról is készült tartalom, ami több ezer követőt hozott a csatornára. Ennek köszönhetően egyre több szponzor is jelentkezett nála.

Tavaly nyáron aztán újabb családtag érkezett, így Myka és James már 5 gyereket nevelt. Ez már túl nagy falatnak bizonyult nekik, és úgy döntöttek, hogy visszaadják a nagy figyelmet igénylő Huxley-t. „Amikor hazahoztuk Huxley-t, kiderült, hogy sokkal több különleges figyelmet igényel, amiről mi nem tudtunk. Nem tájékoztattak erről minket. Ezért nagyon nehéz volt az orvosok visszajelzéseit hallani, olyan dolgokat, amik felkavaróak voltak. Sosem akartunk ilyen helyzetbe kerülni. Megpróbáltunk segíteni Huxleynak, amennyire csak lehetséges”– magyarázta James a videóban.

Myka elmondta a legutóbbi videójában, hogy úgy érzi, teljesen megbukott, mint anya és bár nagyon szereti a kisfiút, de az ő érdekei szerint kellett cselekednie. Huxley azóta már új családhoz került, ahol sokkal jobb helye lesz, mivel az új anyukájának professzionális egészségügyi tapasztalatai vannak.

Ezt olvastad már? 

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

brummbar
brummbar Sat, 2020-05-30 19:02

Utánaolvastam kicsit az ügynek, s így minden zsigeri indulat nélkül állítom: hazug önző rohadékok. Vajon azzal a rakat pénzzel mi lesz, amit a most visszadobott kisgyerekről készült videókkal kerestek meg? Remélem, ha a kiskölyök felnő, egy jó ügyvéddel kamatostul pereli vissza tőlük.

Koszider
koszider / Koszider Sat, 2020-05-30 13:13

Ez egy elég szomorú történet, de én sokkal cifrábbat tudok.
Egy ismerős házaspár örökbe fogadott egy csecsemőt. Már 7-8 éves volt a kislány, amikor elváltak. Ekkor apuka kitalálta, hogy ő sosem akart örökbe fogadni, és pláne nem akar gyerektartást fizetni. Bírósághoz fordult, ahol azt mondta, hogy egyenesen a háta mögött történt az örökbefogadás. (Ami szerintem nonszensz, de így volt.)
És a jó bíróság úgy ítélt, hogy apuka visszaadhatja a gyereket az elvált anyának, mint egy megunt holmit, és ettől kezdve nem kell gyerektartást se fizetnie. Nem is fizetett. Lerázta magáról a gyereket, mint kutya a vizet. És a bíróság asszisztált ehhez az embertelenséghez.

brummbar
brummbar Sat, 2020-05-30 19:11

Ki volt az örökbefogadó, ők mint házaspár vagy a nő egyedül? Az előbbi esetben teljesen lehetetlen, hogy a háta mögött történt. És az utóbbi esetben is elég nyakatekert lenne, az örökbefogadási folyamat jár jópár személyes találkozással, és nem csak a TEGYESZ irodáiban, de a közös otthonukban is. Hogy tudta megetetni ezzel a bíróságot?

Koszider
koszider / Koszider Sat, 2020-05-30 19:36

Házaspárként fogadtak örökbe, mert a feleségnek nem lehetett gyereke. Aztán, amikor elváltak, apuka megunta fizetni a gyerektartást, mondván, nem az övé a gyerek, és közben lett neki sajátja is. A bíróságon azt mondta, hogy ő sosem akart örökbe fogadni, csak a nő "kierőszakolta".
Ami teljesen elképesztő számomra, hogy a bíróság megítélte, hogy ne fizessen gyerektartást.