Villámgyors omlós pogácsa az ünnepekre

Mindegy, hogy karácsony előtti céges, vagy barátoknak rendezett szilveszteri buli, egy villámgyors pogácsarecept mindig jól jön. Ezt hoztuk most nektek - videóval!

Videó:

Nézd meg hogy készül a villámgyors vajas pogácsa!

Tény, hogy ha az embernek van egy jól működő pogácsareceptje, akkor az az év bármelyik szakaszában jól jön. Ha még gyors is, akkor pláne, hiszen bármilyen előre nem várt vendégségnél, meghívásnál be lehet vetni. A karácsonyi és szilveszteri időszakban azonban pláne jól jön egy biztos és bevált recept.

Ez a pogácsa pont ilyen. Végtelenül egyszerű, semmilyen extra hozzávaló nem kell hozzá, és még a fél órás pihentetési idővel együtt is megvan alig egy óra alatt - ráadásul annyira egyszerű a recept, hogy még elfelejteni sem lehet: liszt, vaj, túró, ugyanakkora mennyiségben. Hogy a tetejére sajtot, paprikát, köménymagot vagy mást teszünk, az a mi kreativitásunkon és a kamránk tartalmán múlik. Különösen ajánlom olyan eseményekre, ahol alkoholt is kínálunk - a benne lévő túró és vaj miatt olyan magas a zsírtartalma, hogy nyugodtan lehet poharazgatni mellette. A receptet egy balatoni szomszédtól tanultam - ő minden összejövetelre készít egy-két tepsivel. Egyvalamit azonban el kell mondanom elöljáróban: nm tudom, milyen, ha kihűlt. Hiába készítettem el legalább húsz alkalommal, mindig szétkapkodták még frissen és melegen - úgy egész egyszerűen verhetetlen!A pogácsa receptjét itt találod!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„Most arra van szükségem, hogy egy egyszemélyes márkaként is kivirágozzak...

Az egyik első, releváns gasztrosikeremet épp Havas Dórának köszönhetem, az ő indiai vajascsirke-receptje ugyanis nemcsak engem vett le a lábamról, de azokat is, akik utána megkóstolták. A Lila füge szerzőjét a blog indulásakor még csak az elszánt foodie-k és gasztrorajongók ismerték, ma már viszont több mint százezren követik különféle platformokon, és készítik el a receptjeit. Ebben az interjúban többek között arról kérdeztem, hogy vajon van-e olyan egyáltalán, hogy egy gyerek rossz evő, miért van az, hogy a gasztroblogok és szakácskönyvek világában egyértelmű a nőuralom, és mi volt az első étel, amit már a barátai is vele azonosítottak.

KormosLili

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.