Villámgyors omlós pogácsa az ünnepekre

Mindegy, hogy karácsony előtti céges, vagy barátoknak rendezett szilveszteri buli, egy villámgyors pogácsarecept mindig jól jön. Ezt hoztuk most nektek - videóval!

Videó:

Nézd meg hogy készül a villámgyors vajas pogácsa!

Tény, hogy ha az embernek van egy jól működő pogácsareceptje, akkor az az év bármelyik szakaszában jól jön. Ha még gyors is, akkor pláne, hiszen bármilyen előre nem várt vendégségnél, meghívásnál be lehet vetni. A karácsonyi és szilveszteri időszakban azonban pláne jól jön egy biztos és bevált recept.

Ez a pogácsa pont ilyen. Végtelenül egyszerű, semmilyen extra hozzávaló nem kell hozzá, és még a fél órás pihentetési idővel együtt is megvan alig egy óra alatt - ráadásul annyira egyszerű a recept, hogy még elfelejteni sem lehet: liszt, vaj, túró, ugyanakkora mennyiségben. Hogy a tetejére sajtot, paprikát, köménymagot vagy mást teszünk, az a mi kreativitásunkon és a kamránk tartalmán múlik. Különösen ajánlom olyan eseményekre, ahol alkoholt is kínálunk - a benne lévő túró és vaj miatt olyan magas a zsírtartalma, hogy nyugodtan lehet poharazgatni mellette. A receptet egy balatoni szomszédtól tanultam - ő minden összejövetelre készít egy-két tepsivel. Egyvalamit azonban el kell mondanom elöljáróban: nm tudom, milyen, ha kihűlt. Hiába készítettem el legalább húsz alkalommal, mindig szétkapkodták még frissen és melegen - úgy egész egyszerűen verhetetlen!A pogácsa receptjét itt találod!

Címlapról ajánljuk

Retró húsvéti ételek

Egy jó sonkatekercs vagy töltött tojás, fasírt és répatorta? Nálunk többek között ezek jelentik a retró húsvéti ételeket. Nálatok? Nézzük, szerepelnek-e a listán kedvenceitek!

Nosalty

További cikkek

Csodás húsvéti torták

Ha idén nemcsak aprósüteményeket szeretnél felszolgálni az ünnep alkalmával, akkor készíts egy csodálatos, elegáns tortát húsvétra!