Villámgyors eperhab a kiskuktáknak

Örök kérdés, hogy miként tudjuk bevonni a gyerekeket a főzés folyamatába. Ezt a kérdést válaszoljuk meg új rovatunkban, és nemcsak tippekkel, hanem receptekkel is segítünk!

Gyermekekkel otthon lévő anyukák gyakran törik a fejüket azon, hogy miként végezhetnék el házasszonyi teendőiket úgy, hogy közben a lurkók se unatkozzanak. Ebben segítünk most nekik, vagyis, hogy a főzéshez hogyan avanzsálhatunk kiskuktákat a gyerekekből.

Mi más lehetne az első témánk, mint az eper? Ugyan a szezonnak most betett kicsit az időjárás, de úgy tűnik, hamarosan újra ránk mosolyog a nyár, ezzel együtt szép, friss eperhez juthatunk. Éppen ezért nem árt felkészülni rá és kihasználni minden lehetőséget egy jó, epres fogáshoz.

Mi most egy nagyon egyszerű, de annál finomabb desszertet mutatunk nektek! Főzésben kezdő anyukáknak is bátran ajánljuk ezt az eperhabot, ugyanis gyerekjáték az elkészítése. Szinte bármely idénygyümölcsből könnyedén elkészíthető. Babapiskóta helyett kínálhatunk hozzá zabkekszet is vagy akár egy piskóta tetejére is felkenhetjük. Nálunk osztatlan sikert aratott, és nemcsak a gyerekek körében, hiszen a felnőttek is jóízűen kanalazták!

Házi babapiskóta-receptet itt találsz >>

Egy dologra azonban nagyon vigyáznunk kell! Ahogy a képeken is látszik, a gyerkőcök hihetetlen vágyat éreztek a nyalakodásra és majdnem elfogyott az eperpüré, még mielőtt elkészült volna a desszert. Ennek tükrében jó tanácsként jegyezném meg, hogy fokozottan figyeljünk a fürge kis ujjakra!

Villámgyors eperhab

Hozzávalók:

  • 60 dkg eper
  • 5 dl habtejszín
  • 15 dkg gyümölcscukor
  • babapiskóta

A receptet itt tudod elmenteni >>

Elkészítés:

  1. A gyümölcsöket megmossuk, majd kicsumázzuk.
  2. A megtisztított epret botmixerrel pépesítjük, majd az így kapott püréhez hozzákeverjük a gyümölcscukrot.
  3. A tejszínből kemény habot verünk. Ehhez jó tanács, hogy lehetőség szerint ne csak a tejszín, hanem a használt eszközök (tál, habverő) is hidegek legyenek.
  4. A kemény tejszínhabhoz óvatosan hozzáforgatjuk az eperpürét, ügyelve arra, hogy ne törjük össze a habot.
  5. Az elkészült eperhabot kis tálakba szedjük, majd fél órára hűtőbe tesszük.
  6. Az eperhabot egy-egy egész eperrel és babapiskótával tálaljuk.

A helyszínt a Szatyorbolt biztosította, ahol egyébként nemcsak termelői árut kínálnak, hanem előadásokkal és workshopokkal is várják az érdeklődőket. Ezúton is köszönjük nekik a sok segítséget, a vendéglátást, az isteni szendvicseket és gyümölcsleveket, és nem utolsósorban a rendkívül finom, mézédes epret, amit a recept elkészítésénél használtunk!

A Szatyorboltról szóló korábbi cikkünket itt olvashatod >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Négycsillagos disznóság – vigyázat, nagyon éhes leszel!

A disznóvágás sokak fejében – különösen a mai városi ember számára – egy távoli, elfeledett népszokásként él, amit elsősorban a zord téli hajnalokkal és a kemény fizikai munkával kötünk össze. Ez a felületes asszociáció azonban korántsem adja vissza sem a disznóvágás lényegét, sem azokat a hagyományokat melyek hozzá kapcsolódnak. A disznótor persze alapvetően az élelem feldolgozásáról szólt, de egyben a közösségről, az összetartásról is, hiszen igazi társadalmi esemény volt a korabeli vidéken. A faluban szinte minden háznál tartottak sertést, amelyet gyakorta télen vágtak le és így bespájzoltak a családnak következő időszakra. A disznóvágás bizony kemény munka, de a család minden tagja kivette belőle a részét, így igazi közösségi élmény is volt egyben.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!