Ennyibe kerül a világ legdrágább szendvicse – a fél lakbéred rámenne

Olasz luxussajt, dél-afrikai homár és lédús, ízletes paradicsom – a világ legdrágább szendvicse igazi luxusalapanyagokból készül, aki pedig megkóstolná, annak 48 órával korábban kell jeleznie igényét az étterem felé.

Mennyi lenne az a maximális összeg, amelyet hajlandó lennél egy sajtos szendvicsre fordítani? 65 ezer forint még belefér?

A világ legdrágább sajtos szendvicse kicsivel még ennél is drágább, aki viszont megengedheti magának, készüljön fel: a nem mindennapi élményért egészen New Yorkig kell elutazni, a Serendipity 3 nevű étterembe – derül ki az Oddity Central nevű oldal cikkéből.

A Quintessential Grilled Cheese kizárólag a világ legdrágább és legexkluzívabb alapanyagaiból áll össze

– nyilatkozta Joe Calderon, a Serendipity 3 kreatív séfje a Guinness Rekordok Könyve szerkesztőségének.

A Quintessential Grilled Cheese nevet viselő sajtos szendvics tele van különlegességekkel: igazi francia pezsgős kenyér az alapja, amely a French Pullman nevet viseli, tésztája nem másból, mint eredeti Don Pérignon champagne-ból készül. Szarvasgombás vaj és egy nagyon ritka, Caciocavallo Podolico nevű dél-olasz sajtféle is fellelhető a szendvicsben, utóbbi azért speciális, mert egy évben mindössze két hónapig tejelnek azok különleges fajtájú a tehenek, amelyek előállítják a sajthoz szükséges tejet. A szendvics mellé dél-afrikai homárból és paradicsomból készült szósz is jár, a szendvicset pedig a híres Baccarat márka kristálytányérján szolgálják fel.

Joe Calderon, a Serendipity 3 étterem kreatív séfje szerint a szendvics már az első harapásnál feledhetetlen élményt okoz a vendégeknek, ugyanis az ember rögtön érezheti a francia Don Pérignon champagne aromáját, a szarvasgomba enyhén csípős ízét és persze a különleges sajtkrém selymes és karakteres jelenlétét is.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek