Vigyázz, összekutyulták!

A „mashup” kifejezést leggyakrabban a zenében szokás használni, ami két vagy több zeneszám összeolvasztását jelenti.

A mesteri összeillesztések után a régi és már ismert dallamok mentén egy új szerzemény áll össze. A népszerű és sok izgalmat tartogató fogalom azonban a gasztronómiát is megfertőzte: álljon itt néhány elképesztő „kavarás”, amelyek – ismerve a hazai étkezési szokásokat – nem feltétlenül tűnnek ízletesnek vagy bizalomgerjesztőnek... Gourmet-k előnyben!

Hozzászólások (2)

pennyroyal

350 fokra el?melegített süt??? A legtöbb süt?n max 230 fok van, de az is már csak a grill fokozatnál.

Törölt felhasználó

Lehet, hogy Fahrenheitben... :)

Hering András

Köszi az észrevételt, természetesen 220 fokra érdemes felizzítani a süt?det :)

bbedyy

Az egyik barátom már vagy 6 éve is ivott paradicsomos sört, bár mikor kikérte a pultnál néztek rá furán, az egyik pultos lányka még meg is kérdezte, hogy megkóstolhatja e. Nekem nem igazán jött be bár én nem szeretem a paradicsomlét.

Címlapról ajánljuk

11 húsleves-variáció, ami anyu és nagyi főztjére emlékeztet

Gőzölgő-aranyló húsleves, melybe annyi sárgarépa, zeller, fehérrépa, karalábé, cérnametélt és főtt hús kerül, amennyi nagyi merőkanalába belefér. Te milyen hússal szereted? Kerül bele nálatok gyömbér? Esetleg citrom? Próbálj ki különféle variációkat, és gubózz be egy tál isteni húslevessel, mert annál jobb nincs is!

Nosalty

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek