Vegyék, vigyék!

Újabb színfolt tűnt fel a belváros egyik utcáján. Nem is színfolt ez, inkább már kavalkád.

Friss zöldségért, gyümölcsért, szorgos kezek munkájáért érdemes szombatonként ellátogatni a Centrál Kávéház teraszán nyílt termelői piacra.

A polgármester asszony mérte a kolompért

A portékát Vácegresről kínálják a városiaknak. Helybéli receptekből és a legjobb alapanyagokból készült lekvárok, szörpök várják az odalátogatókat és aki arra érdemes, még műhelytitkokat is megtudhat az őstermelőktől.

Jó föld lehet arrafelé, ha ilyen szépen terem minden

A Cserhát-hegység és a Gödöllői-dombság ölelésében fekvő Vácegres nyugalmas, csendes, tiszta levegőjű kis falu. Lakói még ma is gondosan őrzik népi kultúrájuk értékeit, aminek ékes bizonyítéka, hogy a portékáikat is népviseletben kínálják az asszonyok.

Na még egy marékkal, hogy meglegyen a kiló

Aki szeretné megadni a módját a szombati piacolásnak és igazán jó hangulatban beszerezni a kosárba valót, az mostantól megteheti minden szombaton 8-tól 14 óráig, vagy a készlet erejéig, a Károlyi utca 9-ben, a Centrál Kávéház teraszán.

Ennyi az annyi, de gondolom, mint minden piacon itt is lehet faragni az árból

Ugrás a Cenrtál MRKT Facebook-oldalára >>

Tudj meg többet Vácegresről! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek