Valentin-napi édes kis figyelmesség

{ KÉP = 79863, 2, ajanlo/valentin-napi-edes-kis-figyelmesseg } A Valentin-napról sokan hiszik, hogy egy újabb jövevényünnep, ami „nem a mi ügyünk”. Jelentjük: tévedés, egy kis figyelmességre mindenkinek szüksége van! Varázsrecept kell hozzá!{T}

A Valentin-napról sokan azt hiszik, hogy egy újabb jövevényünnep, ami „nem a mi ügyünk”. Jelentjük: tévedés, egy kis figyelmességre mindenkinek szüksége van! Csak egy varázsrecept kell hozzá!

A Valentin-nap nagyon is régi hagyomány. A római Lupercalia ünnepén a köznép a szabadba vonult, hogy a természet megújulását és a szerelmet ünnepelje – jó rómaiakhoz híven meglehetősen szabadosan. Az egyház, hogy elnyomja ezt a gyorsan terjedő pogány szertartást, az V. században összevonta Szent Valentin vértanú ünnepével. Valentin II. Claudius idejében volt pap, és a császár szigorú tilalma ellenére is összeadta a katonákat szívük választottjával – ezért a romantikus cselekedetért pedig az életével kellett fizetnie.

Csokoládéköntösbe bújtatott alma recept

Hozzávalók 4 almához

 • 4 alma
 • 10 dkg keserű csokoládé
 • 10 dkg fehér csokoládé
 • 2-2 dkg vaj
 • 1-1 csipet fahéj
 • 1-1 csipet chili
 • pár reszelet szerecsendió

Elkészítés

 1. az almákat mossuk meg, és töröljük szép fényesre,
 2. szúrjunk a közepükbe egy-egy hurkapálcikát,
 3. a csokikat külön-külön törjük össze, gőz felett olvasszuk fel, tegyünk mindegyikbe két-két deka vajat, egy késhegynyi chilit, egy csipet fahéjat és néhány reszeletnyi szerecsendiót.
 4. ha felolvadtak, forgassuk bele az almákat, és rácsra téve várjuk meg, míg a „vágykeltő szerelemköntös” megszilárdul rajtuk.

A recept elmenthető a receptkönyvbe itt >>

Még több Valentin-napi recept itt >>

Bálint-nap - magunkra vonjuk a figyelmet

Bálint-napjára a nagy öregek praktikus termékenység-jósló napként tekintettek: úgy tartották, a verebek ezen a napon választanak maguknak párt. A fiatal lányok pedig mindent elkövettek február 14-én, hogy magukra vonják a kiszemelt fiú figyelmét. A leggyakrabban használt szerelmi mágia szerint a siker kulcsa, ha elfogyasztasz egy almát, a magját pedig titokban a kiszemelt fiú zsebébe csempészed.

A csokoládé köntösbe bújtatott alma is ezt a hagyományt idézi: az alma a csábítás ősi jelképe, a csokoládé pedig híres afrodiziákum. Szeretettel ajánljuk mindenkinek, aki párban van, mert a közös kotyvasztás csak közelebb hoz, de azoknak is, akik pártában vannak, mert miután végeztek az édes csokiba bújtatott almával, rejtsék el a magokat annak a zsebébe, akiről titkon álmodoznak. Reméljük, nem véletlenül maradt fenn ez a szokás évszázadokig! Akik pedig nem szeretik ezt az ünnepet? Csak maguknak készítsék el, mert mindenkinek szüksége van egy édes, kis figyelmességre!

{ RKÉP =14670 ,3 }

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Vendégváró falatok karácsonyra

Talán már ki is küldtük az első meghívásokat a családnak, barátoknak, meg is van a kiválasztott nap, most már csak egy dolog kell: vendégváró falatok karácsonyra. Az alábbi listából válogathatunk sósat, édeset, amit csak szeretnénk.