Tudósok rántották le a leplet a tökéletes rántott csirke titkáról

Titkos összetevő? Vagy talán az olaj minősége? Kémikusok mondják el, hogy mitől lesz jó a rántott csirke...

Tudósok fedték fel a tökéletes rántott csirke titkát. Az Amerikai Kémiai Társaság szakértői egy "tudományos" videóban magyarázzák el, hogy kell igazán ízletes csirkét készíteni:

Tudjuk, tudjuk, nálunk az igazi rántott csirkét zsemlemorzsával panírozzák. Nézzük el ezt a hibát a srácoknak, és vegyük sorba, mire is kell figyelni, hogy elérjük a tökéletes ízt és állagot:

  • az olaj nem lehet kevesebb mint 150 és több mint 190 Celsius-fokos
  • a sütés során növényi olajat, mogyoróolajat vagy repceolajat használjunk
  • fontos figyelni a bubérokat az olajban, amelyek a víz elpárolgását jelzik a húsból, és amitől igazán ropogóssá válik a tészta

Ha serpenyőben sütjük a csirkét, gyakran kellemetlen szagokkal találkozunk. Ez a kémikusok szerint az egyes zsírsavak oxidációnak köszönhető. A kellemetlen szagokat úgy kerülhetjük el, ha olajsütőt használunk serpenyő helyett, ezen kívül azzal is lassíthatjuk az oxidációt, ha a panírozás során a lisztbe egy kis spenót, vagy ginseng port adunk, amelyek antioxidánsokat tartalmaznak.

A módszer egy próbát megér, de talán egyetértünk abban, hogy a hagyományos rántott csirkénél nincs finomabb.

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

via Independent.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?