Trükkös kakaós csigák muffinformában sütve

A muffinformádat sokkal több dologra és kreatívabban is használhatod, mint azt elsőre gondolnád. Kezdésnek próbáld ki ezt a csigareceptet, amihez videós segítséget is találsz!

Közel egy évtizede robbant be a gasztronómiai köztudatba a muffin, és népszerűsége azóta is töretlen. Hívhatjuk cupcake-nek vagy tündértortának, egy a közös mindegyikben: nagyon egyszerű elkészíteni. Ma már kevés háztartás van, ahol a konyhaszekrényben ne lapulna legalább egy muffin sütőforma, de őszintén, milyen gyakran vesszük elő?

Én bizony nem sokszor. Mindig csak pakolgatom jobbról-balra, amikor kutatok valami után, és sokszor úgy érzem, hogy csak a helyet foglalja. Nagy hiba! Mármint nem az, hogy nem sütök minden héten muffint, hanem hogy nem használom ki a forma adta lehetőségeket. Bizony, rengeteg másra is használhatjuk a papírformába öntött kevert tésztás finomságon túl.

Legnagyobb erénye, hogy praktikusan és okosan porciózhatunk benne. Készülhet benne reggelire tükörtojás baconnel, sós minipite vagy fordított gyümölcsös tortácska is. Sőt, akár kakaós csiga is, ami még szuper dekoratív is lesz.

Én nem is akármilyen csigát sütöttem benne, plusz egy csalafintaságot is belecsempésztem, de hogy pontosan mit, az a fenti videóból kiderül!

A kakaós csiga receptjét itt találod!

Hozzászólások (3)

Törölt felhasználó

Miért, miért, miért? Miért kell minden - amúgy remek receptet - ezzel a cupcake trendiséggel elkú..i? Egyrészt ez nem kakaós, hanem sajtos-csokis, másrészt nem csiga, hanem gnóm muffin :(

mazallo

Szerintem jó dolog a klasszikus recepteket újragondolni, akinek kedve van kísérletezzen, aki a hagyományosra esküszik az úgyis marad annál... ;) Muffin formában már én is sütöttem, de ez a csokoládés-sajtkrém újdonság volt. Én ki fogom próbálni! :)

ildi2

Kérem szépen a receptet! Sajnos nem mondja hogy mib?l mennyit rak bele! Szívesen megsütném, jól néz ki :-)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.