Trükkös kakaós csigák muffinformában sütve

A muffinformádat sokkal több dologra és kreatívabban is használhatod, mint azt elsőre gondolnád. Kezdésnek próbáld ki ezt a csigareceptet, amihez videós segítséget is találsz!

Közel egy évtizede robbant be a gasztronómiai köztudatba a muffin, és népszerűsége azóta is töretlen. Hívhatjuk cupcake-nek vagy tündértortának, egy a közös mindegyikben: nagyon egyszerű elkészíteni. Ma már kevés háztartás van, ahol a konyhaszekrényben ne lapulna legalább egy muffin sütőforma, de őszintén, milyen gyakran vesszük elő?

Én bizony nem sokszor. Mindig csak pakolgatom jobbról-balra, amikor kutatok valami után, és sokszor úgy érzem, hogy csak a helyet foglalja. Nagy hiba! Mármint nem az, hogy nem sütök minden héten muffint, hanem hogy nem használom ki a forma adta lehetőségeket. Bizony, rengeteg másra is használhatjuk a papírformába öntött kevert tésztás finomságon túl.

Legnagyobb erénye, hogy praktikusan és okosan porciózhatunk benne. Készülhet benne reggelire tükörtojás baconnel, sós minipite vagy fordított gyümölcsös tortácska is. Sőt, akár kakaós csiga is, ami még szuper dekoratív is lesz.

Én nem is akármilyen csigát sütöttem benne, plusz egy csalafintaságot is belecsempésztem, de hogy pontosan mit, az a fenti videóból kiderül!

A kakaós csiga receptjét itt találod!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek