6-féle királynői tonhalkonzervet kóstoltunk

A Tonhalfutár jóvoltából hat teljesen különböző ízvilágú tonhalsalátát kóstolhattunk meg. Nézzétek meg, melyik lett az abszolút kedvenc, aztán kóstoljátok meg, és Ti is válasszátok ki a sajátotokat! (x)

Az 1853-ban alapított, a világon a legrégebbi, még működő tonhalkonzervmárka, a The Queen of the Coast legjobb tonhalsalátás konzervei érkeztek irodánkba tesztelés céljából. Mivel szinte mindannyian imádjuk a halat, sőt, a tonhalkonzervekért élünk-halunk, kifejezetten örültünk a mennyiségnek. A Tonhalfutár valóban nagy merítést küldött, nem kellett megküzdenünk a falatokért, mindenkinek jutott elegendő, hogy valós véleményt formálhasson az egyes típusokról. A lassan 170 éves termék Portugáliában készül. A Ramirez család 5 generáción átívelő tudása most egy-egy tányéron koncentrálódott. Termékeik közül az alábbi hatféle ízt kóstoltuk, ez a véleményünk róluk külön-külön és egészben:

A hatféle tonhalsaláta

Keress most akciós tonhalkonzerveket a Tonhalfutár kínálatában itt!

Kívülről befelé

A termék azt a csodálatos grafikájú világot képviseli, ami szerintünk a leginkább tükrözi a tradíciót és a megbízható minőséget. A vizeskancsót tartó, fedetlen vállú hölgy a tisztaságot, az arany szín az értéket szemlélteti a dobozon. A salátás készítmények csomagolásának alsó részén képi formában betekintést kapunk arról, mire számíthatunk, ha kibontjuk a konzervet. Az alapanyag-összeállítást így könnyebb elképzelni, akár csak a boltban állva, konzerveket fürkészve. A hatféle íz kialakításán felfedezhető a különbözőségre való törekvés, viszont mindegyik fajtában megtalálható valamely hüvelyes, így a normál halkonzervméret ellenére, akármelyiket választjuk, éhesek nem maradunk utána.

Most pedig jöjjenek a konzervek színei alapján a tonhalsalátás ízösszeállítások:

Bordó: vegyes zöldséggel és majonézzel

Tonhalsaláta vegyes zöldséggel és majonézzel

Erre voltunk a legkíváncsibbak, hiszen ettünk már többféle tonhalsalátát életünkben, de majonézeset még nem. A tonhalkrém alap nálunk, de az elsőre franciasalátás változatot nem ismerte egyikünk sem. Kóstolás után kiderült, habár burgonya, zöldborsó és répa van a majonézben, mégsem emlékeztet retro kedvencünkre. Ebben a készítményben, a majonézben lévőn kívül nincs tartósítószer.

Nosalty ajánlat: egy szendvicsen, pirítóson tálalva egyáltalán nem konzervhal érzését hozza, hanem egy hidegtál-készítményét.

Narancssárga: burgonyával, répával és borsóval

Tonhalsaláta burgonyával, répával és borsóval

Ebben találtuk a leghasonlóbb alapanyagokat az előzőhöz képest, így ezzel folytattuk a sort. Kellemes ecetes íze új élményt nyújtott az előző sűrűbb állagú saláta után. Mindegyik közül ezt találtuk a legszínesebb zöldséges salátának, a hal mellett szinte olyan, mint egy komplett köret.

Nosalty ajánlat: mellé nem kell más, csak egy pohárka jófajta száraz fehérbor!

Kék: fehérbabbal

Tonhalsaláta fehérbabbal

Komplett más irányban folytattuk a sort, a fehérbabos, zöldpaprikás, ecetes salit tettük górcső alá. Nagyon jó meglepetéssel szolgált benne az olajbogyó, sőt, kukoricát is tettek bele. Az apróbb szemű babok jól elkeverhetőek a hallal, így más nem is kell a salátához.

Nosalty-ajánlat: egy zöldsalátahalomra tegyük rá a zöldségekkel összeforgatott halat, pirított kenyérkockákkal tálaljuk.

Sárga: fekete szemű babbal

Tonhalsaláta fekete szemű babbal

A black-eyed peas-ről a hiphop- és popszámok, és az ismert popegyüttes jut egyből eszünkbe. A pea ugyan borsót jelent, ez mégis inkább egy kisebb méretű, világos bab, fekete folttal a közepén. Paprikával, hagymával és ecettel ez a legfűszeresebb saláta.

Nosalty-ajánlat: zöldség- vagy burgonyapürével, esetleg sült, héjas újburgonyával nagyszerű.

Zöld: vörösbabbal és kukoricával

Tonhalsaláta vörösbabbal és kukoricával

Ez a két alapanyag egyből Mexikóba röpít gondolatban, és valóban, ha kibontjuk a konzervet, meglátjuk a piros kaliforniai paprikát és a hagymát, nem tévedtünk. Megkóstolva viszont érezhetjük, más tex-mex fogással szemben ennek nem tolakodó, nem túltolt az íze. Ez lett a második kedvencünk.

Nosalty-ajánlat: tortillachips-szel, quesadillába sütve, sajttal próbáljátok ki!

Piros: csicseriborsóval

Tonhalkonzerv csicseriborsóval

Az abszolút favorit a csicseriborsós tonhalsaláta lett. A csicseri krémessége tökéletesen passzolt a halhoz. Nincs túlgondolva, pont úgy jó, ahogy van.

Nosalty-ajánlat: serpenyőben melegített pitakenyérrel, esetleg salátalevéllel, paradicsommal fogyaszd.

Összkép

Nagyon tetszett nekünk, hogy a halat nem keverték előre össze a zöldségekkel. Egyrészről sokkal szebben, tisztábban mutatnak így, mint zavarosan. Másrészről eldönthetjük, éppen a halból vagy a zöldségből vegyünk magunknak. Ezek a konzervek nemcsak szépek, de finomak is. A tonhalsaláták szinte bármilyen étrendbe, akár diétába is beilleszthetőek. Könnyen, akár magukban, vagy csak egy kis kiegészítéssel is megállják a helyüket. Egyszerű a szállításuk, és például most nyáron, de munka közben is gyors segítséget adnak, ha ránk tör az éhség. Sokkal jobb alternatívát nyújtanak, mint ha egy szelet rántott húst rendelnénk magunknak. Nagyszerű választás vacsorára is, hiszen könnyebb gyomorral futunk neki az éjszakának.

Keress még több terméket a Tonhalfutár kínálatában itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek