Szinte fele annyiba kerül ez a termék Ausztriában, mint nálunk

A tonhalkonzerv sosem tartozott a legolcsóbb élelmiszerek közé, pláne nem Magyarországon. Legalábbis ez derül ki a Pénzcentrum összehasonlításából, amely szerint Ausztriában és Olaszországban is sokkal olcsóbban juthatunk hozzá a Rio Maréhoz.

Nemcsak a Piros Arany, hanem a Rio Mare tonhalkonzerv is olcsóbb Olaszországban és Ausztriában, mint nálunk. A különbség akár 50-70 százalékot is jelenthet a külföldön és itthon kapható termékek között.

A Rio Mare konzerves tonhal fele annyiba kerül Olaszországban és Ausztriában, mint itthon

A Magyarországon kapható 65-85 grammos, hármasával vagy négyesével csomagolt Rio Mare ára 3000-3200 forint körül mozog, amiért diszkontokban 2000 forintért is hozzájuthatunk. Mindez azt jelenti, hogy a kilós ára 19-21 ezer forint is lehet, ami euróban 48-53 euró a jelenlegi árfolyam szerint.

Olaszországban ugyanez a kiszerelés 6,6-8 euró egy drágább webshopban, aminek kilós ára 30-31 euró, azaz 11-12 ezer forint.

Ez 50-70 százalékos árkülönbséget jelent a magyar árakhoz képest.

Olaszföldön olyan üzletet is találni, ahol a 9 darabos, 65 grammos kiszerelés 8, 49 euró, aminek kilója 14, 51 euró, vagyis 5800 forint. Ez már egyharmada a magyar árnak. Még Ausztriában is olcsóbban juthatunk hozzá a 80 grammos, háromdarabos kiszereléshez, ami 6 euró körül kapható a szomszédban. Ennek kilós ára 25 eurót jelent, vagyis 10 ezer forintot.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...