„Soha nem üzletelek olyan emberekkel, akikkel nem érzem magam jól egy asztalnál” – Tomán Szabina és Winkler Nóra beszélgetése a Crowne Plaza Budapestben

Immár második alkalommal telt meg a budapesti Crowne Plaza étterme, az Axis Café&Lounge, ahol az Out of Office beszélgetéssorozat keretében Winkler Nóra és vendége, Tomán Szabina a munka-magánélet kérdéskörét járta körbe. A kellemesen hasznos estét finom fogások és karakteres koktélok is kísérték.

A világ körülöttünk folyamatosan változik, és néha bizony nehéz lépést tartani az összes újdonsággal. Szerencsére vannak olyan helyek, ahol az újdonság teljesen természetesen (sőt, kényelmesen) hat, és olyan emberek, akik tanácsaikkal segítenek nekünk eligazodni abban a modern labirintusban, amit a munka és a magánélet kettőse épít körénk. Egy ilyen hely a budapesti Crowne Plaza, és egy ilyen ember Tomán Szabina.

A képen: Winkler Nóra (balra), Maurice Janssen, a Crowne Plaza Budapest igazgatója (középen) és Tomán Szabina (jobbra) / Fotó: Horváth Dániel

Egyedülálló beszélgetéssorozat indult

A Crowne Plaza Budapest egy több mint 400 szállodával rendelkező nemzetközi lánc magyarországi tagja. A lánc és a hotel célja, hogy a vendégek számára kellemes, zökkenőmentes átmenetet biztosítson a munka, a pihenés és a magánélet között. Mivel ezek a területek egyre inkább összemosódnak, szükség van egy olyan környezetre, ahol az oda-vissza váltás kényelmes, mégis produktív lehet.

A szálloda éttermében elindított Out of Office beszélgetéssorozat is ezt a témát taglalja: a blended travel (kevert utazás, amelyben megvalósul a munka és magánélet közötti rugalmas váltás) koncepciója mentén a budapesti Crowne Plaza egyedülálló párbeszédet indított, amelynek keretében Winkler Nóra kérdezi vendégeit tapasztalataikról, tanácsaikról, meglátásaikról.

A második beszélgetés vendége Tomán Szabina, a Toman életmódprogram megalkotója volt, aki néhány év alatt több százmillió forintos árbevételű nemzetközi vállalatot hozott létre. A korábbi modell vállalkozása fogyókúrás élelmiszerekkel, étrend-kiegészítőkkel, valamint étrenddel kapcsolatos tanácsadással foglalkozik, melynek indulásakor a magánéletéből merített inspirációt. Tomán Szabina az RTL Klub Cápák között című műsorának egyik „cápája”, többször szerepelt a Forbes címlapján, UNICEF-nagykövet, a Glamour Women of The Year – az Év Vállalkozója kategória nyertese.

A helyszínen készült videónkat itt láthatjátok:

A beszélgetést koktél kíséri

Tomán Szabina jelenlétével tehát adott volt az üzleti, szakmai (business) része az estének, de természetesen az élvezet, a pihenés (leisure) sem maradt el. Az Axis Café&Lounge ugyanis bemutatta új, őszi menüjének egyes elemeit, amelyeket karakteres koktélok is kísértek, például a Boutiq’Bárral közösen megalkotott gin-alapú Axis Signature Cocktail.

Az őszi menün hangsúlyt kaptak a gombák, az alapanyagok között fellelhető a laska, a
vargánya, az ördögszekér, a shimei, a shiitake, vagy akár a szegfűgomba. Ezekből mindjárt
az előételeknél ízelítőt kaphatunk serpenyőben sült kacsamájjal, melyet erdei gombákkal
sütve, szarvasgombás gombakrémmel megkent kovászos kenyérrel kínálnak.

A beszélgetés előtt volt szerencsénk megkóstolni a menüről az egyik csodás előételt: krémes burratát, paradicsomlekvárral és konfitált kumato paradicsommal. A fogás kellemesen megágyazott a beszélgetésnek, amelyet egy hűs koktél társaságában hallgattunk végig, teljesen átadva magunkat a blended travel szellemiségének, azaz nagyon kényelmesen váltottunk a munka és magánélet között.

Burrata paradicsomlekvárral és konfitált kumato paradicsommal / Fotó: Fekete Antonio

Önazonos vállalkozás

Egy saját brandet felépíteni, majd a brandre épült vállalkozást vezetni egyáltalán nem egyszerű dolog, főleg akkor nem, ha az ember saját erőből csinálta az egészet, és mellette még családja is van. Ezeket a tényezőket mind egyeztetni kell, miközben (ahogy Szabina mondta) az ember ideje limitált, és ezt az időt is a határidőnapló szerint kell tölteni.

Akkor lehetünk önazonosak, ha nemcsak a vállalkozásban, hanem a hétköznapokban is vállaljuk azt, akik vagyunk

– szól Szabina mottója, aki a vállalkozása mellett ugyanúgy beleveszi a tervezésbe a családi életét is. Ahogy mondta, sajnos az ember nem mondhat mindenre igent, néha nemet is kell mondani, különben borul az egész rendszer.

Szerinte ezért is szerencsés, ha az ember a saját vállalkozását vezeti, mert a rendszer irányításának nagy része a saját kezében van: „ezért lettem én vállalkozó, mert tényleg a saját időmet osztom be.”

„Ezért lettem én vállalkozó, mert tényleg a saját időmet osztom be” / Fotó: Horváth Dániel

Üzlet az asztalnál

Persze a saját vállalkozások nem mindig indulnak egyszerűen, és egészen sok idő kellhet néha ahhoz is, hogy az ember tényleg ráébredjen, hogy mit is hozott létre. Szabina saját elmondása szerint egészen sokáig nem tudatosította magában, hogy amit ő letett az asztalra, az tényleg valami egészen egyedülálló.

Mindemellett kiemelte, hogy nagyon fontos szerepe van ennek a felismerésnek egy vállalkozás és egy vállalkozó életében.

Főleg akkor érezheti az ember a teljesítmény erejét, amikor a saját neve szerepel a logón. Persze ezzel járnak bizonyos kompromisszumok is. Szabina elmondta, hogy számára nyilván fontos, hogy jól teljesítsen a cége, azonban emellett nem tudja elengedni az emberi oldalt sem.

Soha nem üzletelek olyan emberekkel, akikkel nem érzem magam jól egy asztalnál

– hangsúlyozta.

„Lehetnék sokkal nagyobb, ha összeszorítanám a fogam, de ennek a fogszorításnak is van egy határa”.

Ilyen tanácsokkal szolgálhatott Tomán Szabina, miközben Winkler Nórával beszélgetett az Axis Café&Lounge étteremben, a Crowne Plaza Out of Office beszélgetéssorozatának keretében. A sorozatot érdemes figyelemmel követni, hiszen további érdekes estékre kerülhet sor a közeljövőben is.

Budapest első Crowne Plaza hotelének belsőépítészete a munka és a szabadidő harmóniáját szolgálja. A szállodában helyet kaptak a nemzetközi szabadalommal rendelkező WorkLife szobák és a Plaza WorkSpace köztér, amely ingyenesen használható co-working zónát, pihenő tereket és az AxisCafé & Lounge éttermet foglalja magában.

Címlapról ajánljuk

4 hely a Normafán, ahol jóllakhatunk...és nem csak rétessel!

A Normafa a budapestiek menekülőhelye. Ha sok már a betonból, zajból és dugóból, a Széll Kálmán térről tömegközlekedéssel mindösszesen 30-40 perc alatt felérhetünk oda, amiről Sisi hercegné elragadtatással így nyilatkozott: „Csodálom az embereket, miért mennek oly messze vidékre nyaralni, mikor e hegyek s az itteni kilátás kiállja a versenyt a legszebb világrészekkel.”

Nosalty

További cikkek