Töltsd meg a tésztád mindenféle jóval!

Mi a jó a rakott tésztákban? Hát, ki tudom fejteni, csak kicsit hosszabban. Ha idáig nem imádtátok, akkor majd meggyőzlek titeket! 

Hát először is. A legtöbb kamrában ha más nem is, egy-egy csomag tészta mindig megtalálható. Jó kiindulópont, függetlenül attól, hogy épp üres a kamránk, vagy most fektettük a fizetésünk felét élelmiszerbe. A rakott tészta szépsége abban van, hogy gyakorlatilag ezer módon lehet variálni, és soha, senki nem fogja tudni megmondani, hogy egy kétségbeesett: úristen mi legyen ma vacsorára, vagy gondos készülődés előzte meg. Készülhet paradicsommal, sajttal, túróval hússal, zöldséggel, felvágottal, besamellel, zöldségpürével, gyakorlatilag bárhogy. Nem kell hozzá külön bevásárolni, elég ha a hűtőben lévő, összeillő alapanyagokat kiválasztjuk, rétegezzük, és már mehet is a sütőbe!

A spenótos-ricottás csavart lasagne receptjét itt találod

Attól biztos nem kell félnünk, hogy valami kimarad a hozzávalók listájából - nem nagyon van olyan rakott tészta, aminek kőbe vésett receptje lenne. Ha pedig mégis - útközben nyugodt szívvel változtathatunk! Velem is így történt a minap - valami gyors olaszos vacsira vágytam, a zöldségesemnél pedig szembe jött velem egy nagy adag spenót. Biztos voltam benne, hogy van otthon cannelloni tésztám, meg egy kis maradék ricottám...vacsi megoldva!

A spenótos-ricottás csavart lasagne receptjét itt találod

Már javában benne voltam a spenótpárolásban, mikor nyúltam a tészta után - naná, hogy két törött darab árválkodott a doboz alján. Nem baj, két tészta nem fogja elrontani a vacsimat, megfőztem pár lasagne lapot, jól megkentem spenótos-ricottás krémmel (amibe legközelebb nyomok egy kis fokhagymát, vagy aprítok egy csokor medvehagymát) meglocsoltam paradicsomszósszal, és már mehetett is a sütőbe. Rakottasomat nem nevezném se cannelloninak, se lasagnének, de finomnak bátran hívhatom. Ha megcsinálnátok, de valami nincs hozzá otthon...oda se neki, helyettesítsétek valamivel! Végül is, ezért szeretjük a rakott tésztákat, nem?

Olvastad már?

Takarékos rizottó görög módra

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egészséges ételek, amelyek nagy mennyiségben ártalmasak lehetnek

Attól, hogy valami egészséges, még nem biztos, hogy nagy mennyiségben is az – ez nagy igazság, és érdemes rá figyelni, ha nem szeretnénk hízni, vagy emésztési problémákkal küzdeni. Az alábbi ételek például, annak ellenére, hogy nagyon jót tesznek a szervezetnek, az ellenkező hatást váltják ki nagyobb mennyiségben.