A világhírű Time Out Market gasztropiaclánc költözik a frissen felújított Corvin áruházba

A tervek szerint 2025-ben nyitja meg kapuit a Time Out Market Budapest, ahol a város legkiválóbb kulináris és kulturális tehetségei mutatják be magukat. A díjnyertes szakácsoktól kezdve az ígéretes étteremtulajdonosokig mindenki megtalálható lesz itt.

Budapest hamarosan a Time Out Market, a gasztro- és kulturális piac otthonává válik. A város legjavát hozza majd egy tető alá: a legjobb budapesti és hazai szakácsok, étterem-tulajdonosok, italok és kulturális élmények gondosan összeválogatott elegyét.

A felújított Corvin Palace ad majd otthon a Time Out Market Budapestnek

2025-ben jön Budapestre a Time Out Market

A Time Out Market Budapest a tervek szerint 2025-ben nyitja meg kapuit a Corvin Palace-ban a Blaha Lujza téren. A budapestiek által jól ismert patinás áruház, amelynek története egészen 1926-os megnyitásáig nyúlik vissza, nemrégi felújításával visszanyerte eredeti neoklasszicista állapotát. A renoválás után az egykori áruház vegyes felhasználású ingatlanként újul meg, üzletekkel, szórakozási lehetőségekkel és egy hotellel.

A vendégek díjnyertes szakácsok fogásait kóstolhatják majd

A Time Out Market Budapest az első emeleten közel 2500 m2-es belső területen, illetve a tetőteraszon további 775 m2-es külső területen várja majd a vendégeket.

14 konyhának, négy bárnak, egy rendezvényteremnek és körülbelül 800 ülőhelynek ad majd otthont, így elegendő hely lesz a város és Magyarország ízeit képviselő kiváló kulináris és kulturális tehetségek ünneplésére. A vendégek díjnyertes szakácsok, kedvelt helyi kiválóságok és nagy jövő előtt álló étterem-tulajdonosok ételeit élvezhetik, illetve számos ital, köztük a legfantáziadúsabb mixológusok koktéljai közül választhatnak majd.

A Time Out Market közösségi asztaloknál hozza össze a vendégeket

Amellett, hogy a Time Out Market célja a város legjobbjainak bemutatása, az is a filozófiájához tartozik, hogy a prominens hazai kulináris és kulturális élményeket mindenki számára elérhetővé tegye, és a vendégeket közösségi asztaloknál hozza össze egy különlegesen kialakított helyszínen.

A városnegyed meghatározó újdonsága lesz a Time Out Market Budapest

A Time Out Market elkötelezett a helyi cégekkel és beszállítókkal folytatott együttműködés iránt, hiszen az a legfontosabb a koncepciójában, hogy a budapestiek igazán otthon érezzék magukat.

A Time Out Market a városnegyed meghatározó újdonságaként komolyan hozzájárul majd a helyi gazdasághoz azáltal, hogy különböző készségeket igénylő munkákat és új lehetőségeket biztosít a helyi tehetségek számára.

A Time Out csapata egybegyűjti a város legizgalmasabb helyeit

Feltörekvő szakácsok is helyet kapnak majd a Time Out Marketen

A Time Out Market gasztronómiai ajánlatának összeállítására a Time Out csapata egybegyűjti azoknak a helyeknek a listáját, amelyek a várost élénk kulináris színtérré teszik, majd kiválogatja ezek legizgalmasabb és legambiciózusabb vezető helyi képviselőit. Ennek a folyamatnak a része a város jelenlegi legjobbjainak felkutatása és kipróbálása, majd közülük a legeslegjobbak meghívása a piachoz való csatlakozásra. De nem csak „nagy nevekről” van szó.

Minden Market kivitelezése kifejezetten helyi

A város nagy jövő előtt álló, feltörekvő szakácsai és kedvelt rejtett gyöngyszemei is büszkén bemutatásra kerülnek majd.

Ez lesz a Time Out Market első helyszíne Magyarországon. Az első Time Out Market 2014-ben nyílt Lisszabonban a világ legelső gondos szerkesztéssel összeállított gasztro- és kulturális piacaként. Később további Time Out Marketek nyíltak világszerte, reflektorfénybe állítva a nekik otthont adó városok gasztronómiai és kulturális színterét és sokszínű tehetségeit. Annak ellenére, hogy ez a koncepció most már számos városban népszerű, minden Market kivitelezése kifejezetten helyi.

Rengeteg élménnyel gazdagodnak majd a Time Out Marketre látogatók

A Time Out Market a Time Out örökségében gyökerezik

A kiadvány 1968-ban indult útjára Londonból egy konyhaasztaltól, hogy segítsen az embereknek a városszerte felbukkanó új, izgalmas urbánus kultúrákat könnyebben felfedezni. Manapság helyi szakértő újságírók csapatai dolgoznak világszerte azon, hogy kiválogassák és összeállítsák a legjobb tennivalók, látnivalók és ennivalók listáját 59 ország 333 városában, majd ezeket honlapokon, a közösségi médián, videókban, hírlevelekben, podcastokban és élő eseményeken bemutassák.

Ez a válogatás immár a Time Out Marketen életre is kel.

Egy helyen központosul majd Budapest élénk gasztronómiai élete

Sandy Hayek, a Time Out Market vezérigazgatójának elmondása szerint:

Budapest Európa legszebb és legpezsgőbb városai közé tartozik, ahol mind a helyiek, mind a turisták szívesen járnak el szórakozni. Nagyon izgalmas számunkra, hogy budapesti partnereinkkel egy új Time Out Marketet nyithatunk a város egyik legkiemelkedőbb helyszínén. A gasztronómiai színtér remekül tükrözi magát a várost: Budapestben egyaránt találhatók hagyományos, klasszikus és modern, trendi részletek. Élénk és sokszínű gasztronómiai élettel bír, amelyet a Time Out Market Budapesttel egy tető alá hozunk.

A Corvin Palace tökéletes helyszíne lesz a Time Out Marketnek

A Corvin Palace kisebbségi tulajdonosai, Balogh Olivér és Balogh Viktor hozzátették:

„A Corvin Palace a legrégebbi áruház Budapesten. Büszkék vagyunk, hogy vissza tudtuk adni régi dicsőségét, miközben új értéket is teremtettünk a legendás épület modern, vegyes használatán keresztül. Ez egy ambiciózus projekt, így a célunk az volt, hogy egy remek gasztro- és kulturális piacot is magába foglaljon, amely kiegészíti a kiváló kereskedelmi és szórakozási lehetőségeket, valamint egy hotelt is. Nagyon örülünk, hogy hamarosan a Corvin Palace-ban köszönthetjük a Time Out Market Budapestet.”

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Húsos levesek és zöldséges főételek hete

A héten kivételesen minden nap eszünk húst, de persze bármikor kihagyhatjátok, ha úgy szeretnétek: ezúttal viszont nem a főétel, hanem a leves lesz gazdag-kiadós-húsos, hogy aztán levezessük a tele hasunkat egy zöldséggel teli főétellel és egy hozzá illő édességgel.