4 dolog, amitől jobb és zöldebb lesz az életed

Lépések, amelyekkel tovább zöldítheted a hétköznapjaidat? Tudatos döntések kérdése az egész, például már egy speciális tetőcseréppel is közelebb kerülhetsz környezettudatos céljaidhoz. (x)

A szezonális a menő

Egyre több helyen kínálnak télen epret, áfonyát, vagy éppen nyáron gesztenyét. Ne csábulj el ezek láttán, mert vagy távolról importálják őket, vagy üvegházakban, vegyszerrel kezelve termesztik őket. Válaszd inkább mindig az aktuálisan, helyben érő gyümölcsöket, zöldségeket!

Online is tudatosan

Az online vásárlás egyik előnye, hogy 14 napon belül visszaküldheted a terméket, ha meggondoltad magad. De ettől még ne rendelj meggondolatlanul, hiszen a visszaszállítás is felesleges CO2-kibocsátással jár.

Napfényes tető

A napelemes rendszer kétségkívül ökotudatos fejlesztés, de nem mindegy, milyet választasz. A hagyományos nagytáblás panelek helyett remek alternatívát kínál a Terrán Generon napelemes tetőcserepe, amely a héjazatba beépülve termeli a zöld energiát. Nemcsak szebb megoldás, de például a kevesebb anyagfelhasználás (hiszen nem kell külön cserép és rá a szolárpanelek), valamint a hazai gyártás miatt a bolygónknak is kedvezőbb.

A tényleg zöld kert

A kertápolás terén nemcsak az a fontos, hogy ne használjuk vegyszereket, hanem az is, milyen növényeket ültetünk az udvarunkba. Divatosak a mediterrán pálmák, ám ezek nem bírják a téli klímánkat, ezért takarni, fűteni kell őket, ami terheli a környezetet.

Tudj meg még többet a Terrán Generon napelemes tetőcserepekről itt!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...