Te is segítheted az erdők megújulását!

Te mire figyelsz dobozos termékek vásárlásakor? Tudod, mit jelent a felelős erdőgazdálkodás? Válaszolj a Tetra Pak® kérdéseire és nyerd meg értékes ajándékainkat! (x)

Szeretnéd megtudni, hogyan válhatsz te is tudatos vásárlóvá? Olvasd el cikkünket – ezzel nemcsak egy lépést teszel a jó érdekében, hanem segítséget találsz kérdőívünk kitöltéséhez is. Nincs más dolgod, mint 2014. november 17-30. között helyesen kitölteni az alábbi TetraPak-Quizt, és megnyerheted értékes ajándékcsomagjaink egyikét!

Tudtad, hogy tudatos vásárlással segítheted az erdők fenntarthatóságát? Az elmúlt évben egyre több Tetra Pak® tejes és gyümölcsleves doboz oldalán jelent meg az FSC® (Forest Stewardship Council®, magyarul Felelős Erdőgazdálkodás Tanácsa) emblémája. Ez a kis logó a dobozok oldalán vagy sarkában azt jelzi, hogy a papír, amit felhasználtak a csomagoláshoz, felelős erdőgazdálkodásból és egyéb ellenőrzött forrásokból származó fából készült.

Hogy ez mit jelent?

A felelős erdőgazdálkodás célja megtalálni az erdő környezetvédelmi, társadalmi és gazdasági egyensúlyát. Folyamatosan új fákat ültetnek, hogy biztosítsák a jövőbeli fakitermelést. Fenntartják az erdők természetes életritmusát, és megőrzik azok sokszínűségét. Tiszteletben tartják a helyi lakosok jogait és szükségleteit.

Miért van FSC logó a Tetra Pak dobozokon?

A Tetra Pak jelentős mennyiségű papírt dolgoz fel a tejes és üdítőitalos kartondobozok gyártása során, ezért kiemelten fontos, hogy azok fa alapanyaga megújuló és felelősen kezelt forrásból származzon. A Tetra Pak által ma globálisan használt karton 98%-a FSC tanúsítású erdőgazdaságból és egyéb ellenőrzött forrásokból származik. Ha vásárláskor tudatosan az FSC védjeggyel ellátott dobozokat választjuk, mi is támogatjuk a felelős erdőgazdálkodást.

Tudj meg többet az FSC-ről és a környezetbarát csomagolásról infografikánk segítségével!A Tetra Pak FSC licence kódja: FSC® C014047.

JÁTSSZ velünk és NYERJ!

Ha elolvastad cikkünket, akkor mindent tudsz arról, hogyan válj tudatos vásárlóvá! Válaszolj három kérdésünkre. Helyes megfejtések esetén megnyerheted a 10 db konyhai ajándékcsomag egyikét!

5 db nagy ajándékcsomag a Nosalty WebShopjából, tartalma:

5 db kis ajándékcsomag a Nosalty WebShopból, tartalma:

Válaszaidat 2014. november 30. éjfélig várjuk! A helyes választ adók közül december 1-én kisorsoljuk azt a 10 szerencsés résztvevőt, aki ajándékcsomagot nyer. A megfejtés elküldésével minden játékos elfogadja a Játékszabályzatot és a NoSalty.hu látogatói feltételeit.

Tudj meg többet a TetraPak-ról itt!

1-1 konyhai ajándékcsomagot nyert:

  • Nagy Andrea
  • Bándiné Tóth Klára
  • Kecskésné Horváth Míra
  • Szegedi Tiborné
  • Fodorné Imre Tímea
  • Nagy János
  • Kövecses Istvánné
  • Fehér Attila
  • Tihanyi Roxána
  • Zelenák Zsuzsa

Gratulálunk a nyerteseknek, akiket e-mailben is értesítettünk!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

15 sercegős sertéssült, ami az utolsó falatig élvezet

Készítsünk egy klasszikus, sült sertéshúsos fogást, mert ezekkel lehetetlen mellényúlni. Szaftosak, omlósak, de ha kell, ropogósak és aranybarnák. Serpenyőben, sütőben, rántva vagy roston: mindegy, hogyan sütjük, a siker (és az üresre törölt tányér) garantált.

Nosalty

5 őszi finomság, amit csak most tehetsz el a kamrába

Ugyan az ősz már a zord hónapok felé vezet minket, amikor szinte alig vannak friss alapanyagok a boltban, még nem kell teljesen lemondanunk a befőzésről és a különböző finomságok eltevéséről. Sőt, az évszak rengeteg kincsét csak most tudjuk későbbre megőrizni. Lássuk, mik ezek!

Lakos Benedek

További cikkek

Na, ezért isszák tejjel a teát az angolok

Rengeteg különböző fajta tea létezik a világon, és ezen felül az elkészítési és fogyasztási módszerek is igen sokszínűek. Az egyik legismertebb és legkevésbé érthető kombináció a tejes tea, ami a britek nagy kedvence. De hogyan született meg ez a furcsa ital?