Te is segítheted az erdők megújulását!

Te mire figyelsz dobozos termékek vásárlásakor? Tudod, mit jelent a felelős erdőgazdálkodás? Válaszolj a Tetra Pak® kérdéseire és nyerd meg értékes ajándékainkat! (x)

Szeretnéd megtudni, hogyan válhatsz te is tudatos vásárlóvá? Olvasd el cikkünket – ezzel nemcsak egy lépést teszel a jó érdekében, hanem segítséget találsz kérdőívünk kitöltéséhez is. Nincs más dolgod, mint 2014. november 17-30. között helyesen kitölteni az alábbi TetraPak-Quizt, és megnyerheted értékes ajándékcsomagjaink egyikét!

Tudtad, hogy tudatos vásárlással segítheted az erdők fenntarthatóságát? Az elmúlt évben egyre több Tetra Pak® tejes és gyümölcsleves doboz oldalán jelent meg az FSC® (Forest Stewardship Council®, magyarul Felelős Erdőgazdálkodás Tanácsa) emblémája. Ez a kis logó a dobozok oldalán vagy sarkában azt jelzi, hogy a papír, amit felhasználtak a csomagoláshoz, felelős erdőgazdálkodásból és egyéb ellenőrzött forrásokból származó fából készült.

Hogy ez mit jelent?

A felelős erdőgazdálkodás célja megtalálni az erdő környezetvédelmi, társadalmi és gazdasági egyensúlyát. Folyamatosan új fákat ültetnek, hogy biztosítsák a jövőbeli fakitermelést. Fenntartják az erdők természetes életritmusát, és megőrzik azok sokszínűségét. Tiszteletben tartják a helyi lakosok jogait és szükségleteit.

Miért van FSC logó a Tetra Pak dobozokon?

A Tetra Pak jelentős mennyiségű papírt dolgoz fel a tejes és üdítőitalos kartondobozok gyártása során, ezért kiemelten fontos, hogy azok fa alapanyaga megújuló és felelősen kezelt forrásból származzon. A Tetra Pak által ma globálisan használt karton 98%-a FSC tanúsítású erdőgazdaságból és egyéb ellenőrzött forrásokból származik. Ha vásárláskor tudatosan az FSC védjeggyel ellátott dobozokat választjuk, mi is támogatjuk a felelős erdőgazdálkodást.

Tudj meg többet az FSC-ről és a környezetbarát csomagolásról infografikánk segítségével!A Tetra Pak FSC licence kódja: FSC® C014047.

JÁTSSZ velünk és NYERJ!

Ha elolvastad cikkünket, akkor mindent tudsz arról, hogyan válj tudatos vásárlóvá! Válaszolj három kérdésünkre. Helyes megfejtések esetén megnyerheted a 10 db konyhai ajándékcsomag egyikét!

5 db nagy ajándékcsomag a Nosalty WebShopjából, tartalma:

5 db kis ajándékcsomag a Nosalty WebShopból, tartalma:

Válaszaidat 2014. november 30. éjfélig várjuk! A helyes választ adók közül december 1-én kisorsoljuk azt a 10 szerencsés résztvevőt, aki ajándékcsomagot nyer. A megfejtés elküldésével minden játékos elfogadja a Játékszabályzatot és a NoSalty.hu látogatói feltételeit.

Tudj meg többet a TetraPak-ról itt!

1-1 konyhai ajándékcsomagot nyert:

  • Nagy Andrea
  • Bándiné Tóth Klára
  • Kecskésné Horváth Míra
  • Szegedi Tiborné
  • Fodorné Imre Tímea
  • Nagy János
  • Kövecses Istvánné
  • Fehér Attila
  • Tihanyi Roxána
  • Zelenák Zsuzsa

Gratulálunk a nyerteseknek, akiket e-mailben is értesítettünk!

Címlapról ajánljuk

További cikkek