Tavaszi tekercset párban készíteni?

Most aztán kiderült, kik a vezéregyéniségek! Te tudnál ilyen nyomás alatt tavaszi tekercseket készíteni, ráadásul úgy, hogy más diktálja az ütemet?

Domi és Ljubov között alakult ki egyedül összhang a tavaszi tekercsek párban való készítése során - a versenyzőket elnézve nem is volt olyan egyszerű feladat a rizslapok tekercselése. Íme két recept és egy videó, hogy legközelebb te ne kerülhess bajba, ha saját konyhádba szeretnéd varázsolni ezt a távol-keleti csodát.

Vietnámi tavaszi tekercs recept

A goi cuon Vietnam nemzetközileg legismertebb étele. Eredetileg egyfajta hidegkonyhai készítmény volt, a benne lévő cérnavékony rizstésztán és az esetleges húsdarabokon kívül csak nyers zöldségek voltak a fél percig áztatott rizspapírban. Mára azonban még a vietnami éttermekben is megjelent az olajban sült változat, ami korábban csak a sanghai-i tekercset jellemezte.

A töltelék alapja a vékony rizstészta, a zöld levelek és a reszelt sárgarépa, de ezen kívül ahány ház, annyi szokás. Van, aki mentalevelet tesz bele, van, aki thai bazsalikomot, létezik vegetáriánus változat, olyan, amiben friss vagy párolt garnéla van, és rendkívül népszerű a darált vagy sült sertéshúsos verzió is. A legautentikusabb helyeken biztosra vehetjük, hogy a kis tekercsekből kiáll egy szál garlic chieve, amit magyarul talán kínai snidlingnek fordíthatnánk.

A szószok mentén is legalább ekkora liberalizmus uralkodik: az édes-savanyú, a kissé pikáns, sárgarépával dúsított vagy a pörköltföldimogyoró-alapú, krémesebb verzió a leggyakoribb, de ha csak sima szójaszószba szeretnétek mártogatni, senki nem tart vissza Titeket.

Tudj meg többet A Konyhafőnök adásáról itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek