Szóljon a tavasz a frissességről!

Március végén már az első melengető napsugarak is megérkeztek, irány a természet!  Vagy kimerült az egész család? Van megoldás! (x)

Szervezetünk vitaminkészlete a tél folyamán kiürült, így nem véletlen, hogy a tavaszról nemcsak az újjáéledő természet, hanem a fáradtság is eszünkbe jut. Már nyúlunk is a vitaminos flakonok felé…de van más megoldás is. A friss, színpompás gyümölcsök és zöldségek nemcsak testileg, de lelkileg is felfrissítenek.

Ezeket olvastad már?

Az ősz kedvence, a cékla még mindig kapható – és mint az egyik vasban leggazdagabb zöldségfajta, segíthet a vérszegénység kialakulásának megelőzésében. Vékony csíkokra szeletelve akár nyersen is fogyaszthatjuk, salátába keverve. Nem csak vasforrásnak kiváló, hanem folsav, magnézium és kálium is található benne, emellett remek májtisztító.

Hamarosan kibújik az első friss spenót is, ami nemcsak vasban gazdag, hanem omega-3 zsírsavak és szelén is található benne. A klasszikus főzelék mellett a zsenge leveleket keverhetjük salátába is.

És ha már salátázunk, akkor a radicchio is a jó választás lehet, kissé kesernyés ízét nagyszerűen ellensúlyozza az édeskés jégsaláta, ami nemcsak az ízekben fog harmóniát teremteni, hanem magas rosttartalmának köszönhetően az emésztésünkben is.

Jó kérdés, hogy hol szerezzük be a legjobb alapanyagokat, miből mennyit, és ki fogja hazacipelni azt a rengeteg zöldséget, amiből összeáll a tökéletes tavaszindító saláta. Erre a problémára kínálnak megoldást az eisberg konyhakész salátakeverékei, amelyek különleges receptúrái mindenből pont annyit tartalmaznak, amennyit kell.

Az eisberg De Luxe és Bolero keveréke pont a fenti hozzávalókból áll. A szeletelt és mosott salátakeverékekkel percek alatt vitamindús salátát varázsolhatunk az asztalra. Induljon frissen a tavasz! (x)

Az eisberg legjobb salátarecepjeit keresd itt!

Címlapról ajánljuk

Húsvéti sütik gyerekeknek

A legkisebbekre is gondoljunk húsvétkor, akiknek jó, ha egy kis cukisággal vagy kedves formai trükkel adjuk el a süteményeket. Szerencsére a nyuszi segít húsvéti sütit választani a gyerekeknek!

Nosalty

További cikkek

Retró húsvéti ételek

Egy jó sonkatekercs vagy töltött tojás, fasírt és répatorta? Nálunk többek között ezek jelentik a retró húsvéti ételeket. Nálatok? Nézzük, szerepelnek-e a listán kedvenceitek!