Süssünk Mikulás-kalácsot!

Rohannak a napok, és pillanatokon belül azon kezdhetünk gondolkodni, hogy mivel töltsük meg az adventi naptárat. Az ünnepi készülődés első lépéseként süssünk Mikulás-kalácsot!

Valahogy így november közepe táján bekapcsol egy idővákum, amitől egyszer csak arra eszmélünk, hogy holnap lesz advent első vasárnapja, a következő pillanatban meg már a karácsonyfát díszítjük. Ti is így vagytok ezzel?

A kalács receptjéért kattints ide!

Szeretem kiélvezni az ünnepi készülődés minden pillanatát, ezért engem egyáltalán nem zavar, ha már másfél hónappal karácsony előtt elkezdhetek gondolkodni a részleteken, később úgyis felgyorsul majd minden. Idén ez a Mikulás-kalács volt az első télies hangulatú dolog a lakásban, és bár a tavaszias időjárás miatt eléggé hiteltelennek hatott, azért nagyon örültek neki a gyerekek.

A kalács receptjéért kattints ide!

Az elkészítése sokkal egyszerűbb mint gondolnánk, egy könnyű kelt tészta kell hozzá, meg némi kreativitás. A gyerekekkel is nyugodtan nekiállhatunk, élvezni fogják a gyúrást, formázást, díszítést.

A receptért kattints ide!

Készíthetjük sósan, pirospaprikás tojással megkenve a sapkát és a habókos mikulás orrát, de édesen is, több cukrot gyúrva a tésztába és lekvárral színezve a piros részeket. A Mikulás szeme lehet csillagánizs, de ne ijedjünk meg, ha az épp nincs otthon, megteszi a mazsola, vagy szemes bors is.

A kalács receptjéért kattints ide!

Ha elkészült, lehet gyönyörködni benne, de mivel nem csak mutatós, hanem finom is, ezért az adventet tuti nem fogja túlélni. Apropó, tudjátok, hogy jövő héten máris advent első vasárnapja lesz?!

A receptért kattints ide!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek