Spagettitésztából készített kést ez a férfi

Kinek jutna eszébe tésztából kést készíteni? Egy művésznek semmi sem akadály!

Korábban már írtunk arról a japán művészről, aki különböző anyagokból készít késeket. Nemrégiben például a világ legkeményebb élelmiszereként számon tartott katsuobushit választotta kése alapjául. Most egy sokkal puhább dolgot, spagettitésztát választott, hogy egy nagyon éles kést készítsen belőle. Nézzétek csak:

A férfi a spagettitésztát előbb ledarálja, majd abból készít egy masszát. Egy igazi kés alapján kivágja a tésztát, amit aztán egy hétig száradni hagy, majd élesít. Egy másik tésztakést is készít, ezt némileg egyszerűbben. Ugyanúgy élesíti ezt is, mint az első változatot.

A durva az, hogy mindkét kés nagyon éles lett, és kiállják a vágó és szúrópróbát. A japán művész a videó végén stílusosan megfőzi az egyik tésztakést, amit némi sajttal tálal.

Ezeket olvastad már?

via Foodbeast

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

20 mesés gasztrokönyv 2025 karácsonyára, amitől minden konyhatündér szíve megdobban

Rég nem volt már ehhez hasonló gasztrokönyvdömping, mint az idei évben, de legalább van miből válogatni karácsonyi ajándék gyanánt. A felhozatal nagyon színes, hiszen a klasszikus szakácskönyvektől kezdve a vegán, mentes recepteket felvonultató köteteken át desszertekre fókuszáló vagy éppen az air fryer sokoldalúságát bemutató könyvek mellett önéletrajzi ihletésű kitárulkozással is találkozunk. Lássuk az idei év húsz, leginkább említésre méltó gasztrokönyvét!

Balogh Lilla

További cikkek

Ezért nem ajánlott télen 8 és 10 óra között szellőztetni...

Télen mindannyian szeretnénk friss levegőt a lakásba engedni anélkül, hogy közben a meleget is kiengednénk. Nem mindegy azonban, mikor nyitjuk ki az ablakot: a rosszul időzített szellőztetés többet árthat, mint használ. Mutatjuk, mikor érdemes télen ablakot tárni, hogy a levegő is felfrissüljön, és a fűtésszámla se szaladjon meg.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...