A Somlói revolúció lett az ország tortája

A székesfehérvári Damniczki cukrászda Somlói revolúció névre hallgató tortája nyerte el idén az ország tortája megtisztelő címét.

Az Ország Tortáját mint Magyarország születésnapi desszertjét minden évben augusztus 20-án mutatják be az ország több mint 150 cukrászdájában. Több fordulós zsűrizés után a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a fiatal székesfehérvári cukrász, Damniczki Gyula Balázs Somlói revolúció nevű kreációját választotta az idén.

Az alkotó elmondta: a torta tartalmazza a somlói galuska összes alapanyagát, kivéve a mazsolát. Persze, ahogy a neve is elárulja, a Somlói revolúció forradalmasítja mindannyiunk közkedvelt desszertjét, és inkább hasonlít a francia pohárkrémre, a mousse-ra, mint ihletőjére. Amíg arra várakozunk, hogy megkóstolhassuk, itt egy videó, mely röviden bemutatja az Ország Tortájának elkészítési módját.

(nyitókép: MTI)

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek