A Somlói revolúció lett az ország tortája

A székesfehérvári Damniczki cukrászda Somlói revolúció névre hallgató tortája nyerte el idén az ország tortája megtisztelő címét.

Az Ország Tortáját mint Magyarország születésnapi desszertjét minden évben augusztus 20-án mutatják be az ország több mint 150 cukrászdájában. Több fordulós zsűrizés után a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a fiatal székesfehérvári cukrász, Damniczki Gyula Balázs Somlói revolúció nevű kreációját választotta az idén.

Az alkotó elmondta: a torta tartalmazza a somlói galuska összes alapanyagát, kivéve a mazsolát. Persze, ahogy a neve is elárulja, a Somlói revolúció forradalmasítja mindannyiunk közkedvelt desszertjét, és inkább hasonlít a francia pohárkrémre, a mousse-ra, mint ihletőjére. Amíg arra várakozunk, hogy megkóstolhassuk, itt egy videó, mely röviden bemutatja az Ország Tortájának elkészítési módját.

(nyitókép: MTI)

Hozzászólások (5)

Törölt felhasználó

én alig várom már hogy ki adják a receptet hozzá, mert nagyon nagyon finomnak t?nik és szeretném reprodukálni ennek a laktózmentes verzióját otthon hogy megkóstolhassam.

Törölt felhasználó

Egyet értek!!! :)

Boribon

Szerintetek mi az, ami 1:23-nal keszul es 1:30-nal beletesznek a tejszinbe?

AmyFry

Fehércsokihab, és zselatint tesz bele szerintem.

Marika nagyi

--szeretjük a somlói galuskát, jó lenne kipróbálni tortában is. Remélem meg lesz a recept!

GABELI THERESIA

MI ELMEGYÜNK VASÁRNAP MEGKOSTOLJUK

Címlapról ajánljuk

További cikkek