A Somlói revolúció lett az ország tortája

A székesfehérvári Damniczki cukrászda Somlói revolúció névre hallgató tortája nyerte el idén az ország tortája megtisztelő címét.

Az Ország Tortáját mint Magyarország születésnapi desszertjét minden évben augusztus 20-án mutatják be az ország több mint 150 cukrászdájában. Több fordulós zsűrizés után a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a fiatal székesfehérvári cukrász, Damniczki Gyula Balázs Somlói revolúció nevű kreációját választotta az idén.

Az alkotó elmondta: a torta tartalmazza a somlói galuska összes alapanyagát, kivéve a mazsolát. Persze, ahogy a neve is elárulja, a Somlói revolúció forradalmasítja mindannyiunk közkedvelt desszertjét, és inkább hasonlít a francia pohárkrémre, a mousse-ra, mint ihletőjére. Amíg arra várakozunk, hogy megkóstolhassuk, itt egy videó, mely röviden bemutatja az Ország Tortájának elkészítési módját.

(nyitókép: MTI)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha egyedi ízű, krémesen sós mártogatósra vágysz, ne keress tovább...

Kevés olyan sokoldalú sós mártogatós létezik a világon, mint az extrán krémes állagú, tökéletesen fűszerezett hummusz. A ropogós sárgarépától kezdve a puha pitatöredéken át egészen a szaftos grillkolbászig mindenféle földi jóval kombinálhatod a Fanan hummuszt, aminek most mind a 6-féle ízváltozatát leteszteltük!

Címlapról ajánljuk

További cikkek