Sajnos még egy jó ideig drága marad egy kedvenc húsfajtánk

Kiderült, hogy miért nem lesz olcsóbb az egyik legkedveltebb húsfajtánk a közel jövőben.

Úgy tűnik, hogy még egy jó ideig nem érdemes arra számítani, hogy alacsonyabb áron tudjunk sertéshúst vásárolni. Míg ugyanis más élelmiszerek árai csökkeni kezdtek, addig a húspiacon ezzel ellentétes folyamatok mentek végbe, így jelenleg nem reális az árcsökkenés – írja a 24.hu. oldala.

Sajnos még egy jó ideig drága marad egy kedvenc húsfajtánk

Rövid idő alatt a duplájára emelkedett a sertés ára

A Felelős Élelmiszergyártók Szövetségének (FÉSZ) társadalmi elnöke, Éder Tamás indoklása szerint a sertés felvásárlási ára rövid idő alatt 350 forintról a duplájára emelkedett, sőt, most már 750 forint körül alakul.

A húsipari átadási árak azonban közel sem emelkedtek azóta ilyen mértékben, ahogyan a fogyasztói árak sem

– írja a lap.

Az Agrárközgazdasági Intézet áprilisi adatai szerint az egy évvel korábbihoz képest mért kicsivel több mint 20 százalékos sertésáremelkedést a feldolgozók még hárítani tudták, ám a disznó árának drasztikus emelkedése óta ez már nem lehetséges. Ezenfelül a csökkenő kereslet mellett is nőtt a sertésár, ami további húsáremelést jelez előre. A húspiacon tehát nagyon speciális a helyzet, hiszen 2023-ban szinte folyamatos volt az árnövekedés.

„Tovább bonyolítják a helyzetet a kötelező akciózások, amelyeknek az élelmiszeriparra gyakorolt hatását még nem tudják felmérni" – teszik hozzá.

Forrásunk volt.


Ezek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek