A trükk, hogy ne ébredj gyűrött arccal reggel

Bár az éjszaka keletkezett ráncok csak ideig-óráig látszanak, attól még nagyon zavaróak tudnak lenni.

A ráncok kialakulásának rengeteg oka lehet, hiszen a napsugárzáson túl a folyadékbevitelen át a mimikáink is okozhatják őket. Sőt, olyan tényezők is közrejátszanak a ráncok megjelenésében, melyik oldalon alszunk éjszaka.

A trükk, hogy ne ébredj gyűrött arccal reggel

Yousuf Mohammed, Khanh Phan és Vania Rodrigues Leite E. Silva, az ausztrál Queenslandi Egyetem három dermatológus kutatója a The Conversation oldalának elmondta:

amikor az oldalunkon vagy a hasunkon fekve alszunk, arcbőrünk sokkal jobban összenyomódik, ahogy a gravitáció a párnába húzza fejünket, mintha a hátunkon fekve pihennénk.

Az első megoldás az esti ráncok kialakulása ellen, hogy háton alszunk. A kor előrehaladtával – amikor is a bőr veszít a rugalmasságából – egy kis extra segítséget is adhatunk neki. A három szakértő egyetért abban, hogy érdemes lehet a bőrápolási rutinunk részeként a kollagént is pótolnunk. Ezen kívül érdemes beruházni egy selyempárnára is, hiszen ez az anyag engedi, hogy a bőr könnyen mozogjon a párnán ahelyett, hogy folyton súrlódna a huzat anyagán, illetve tartósan egyazon pontjára kerülne a nyomás.

Összességében tehát annyi a dolgunk, hogy háton alszunk, kialakítjuk a megfelelő bőrápolási rutinunkat, és veszünk egy csodás selyempárnát.

Forrásunk volt.


Még több szépség:

Címlapról ajánljuk

További cikkek