Ezt a két táplálékkiegészítőt tilos együtt szedni

A táplálékkiegészítők remek találmányok, azonban érdemes odafigyelni, hogyan és mivel együtt szedjük be őket.

Bár azt gondolhatnánk, hogy a természetes összetevőkből készült termékek egyáltalán nem veszélyesek, de komoly problémát okozhatnak, különösen akkor, ha nem megfelelően kombináljuk őket. Például jobb, ha kerüljük a nagy dózisú réz és cink együttes szedését – írja a Dívány.

Ezt a két táplálékkiegészítőt tilos együtt szedni

A cink és a réz nagyon fontos és értékes ásványi anyagok. Külön-külön szedve semmilyen komoly problémát nem okoznak, azonban a szakértők óva intenek attól, hogy nagy dózisban együtt juttassuk őket a szervezetünkbe.

A réz és a cink ugyanis a szervezetünkbe kerülve versengeni kezd a felszívódásért, így az egyik túlzott bevitele a másik hiányához vezethet.

Miért olyan nagy baj ez?

Ez különösen akkor jelenthet komoly egészségügyi problémát, ha a nagy mennyiségű cinkfogyasztás rézhiányt eredményez. A réznek rengeteg különböző testi funkcióban van kulcsfontosságú szerepe: részt vesz az energiatermelésben, a vörösvértestek képződésében és az immunrendszer működésében is.

A rézhiány vérszegénységet okozhat, de előidézhet neurológiai problémákat, károsodhat az immunrendszer, vagy akár csontritkulás is kialakulhat. 

Forrásunk volt.


Még több cikk a táplálékkiegészítőkről:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek