5 módszer, hogy okosan újrahasznosítsd a régi ruháidat

Alapvetően évente egyszer érdemes átnézni a gardróbunkat, hogy ne legyen tele felesleges darabokkal: így helyet csinálhatunk az új ruháknak, és sokkal rendezettebb lehet a ruhásszekrényünk is. De mit csináljunk azokkal a farmerekkel, pólókkal és társaikkal, amiket ilyenkor kiszelektálunk?

Erre szerencsére többféle megoldás is akad. Mindig jó ötlet például, hogy amit csak lehet, a rászorulóknak adományozunk. De biztosan lesznek olyan darabok, amelyeket már nem tudunk továbbadni, ilyen lehet egy nadrág, aminek elszakadt a szára, vagy éppen egy foltos póló.

Fontos, hogy ilyenkor se az legyen az első gondolatunk, hogy kidobjuk a ruhákat. Nem árt tudni: a világ összes textiljének körülbelül 85%-a a szemétben végzi, miközben rengeteg erőforrást – legyen az emberi vagy természeti – igényel az előállításuk. Gondoljunk tehát a környezetre is, hasznosítsuk újra a megunt ruhákat!

Forrásunk volt.


Még több cikk a mosásról:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Nyári egytálételek hússal és hús nélkül, 7...

Különleges egytálételekkel, baszk lecsóval, töltött kápiával, könnyű rakott kellel, tojásos nokedlivel, de meggy-, karfiol-, zöldség- vagy karalábélevessel is készültünk a hétre, nem is beszélve a szezonális édességekről. Áfonyás keksz, málnahab, citrompite, csokifagyi, meggyes piskóta? Nehéz lesz választani! Heti menü itt: