Reggeli a Fashion Streeten

A közel 100 éves múltra visszatekintő Déryné Bisztró reggelizőt nyitott a Fashion Streeten. Természetesen nem volt kérdés, hogy meglátogatjuk.

A nagy múltú Déryné Bisztró a budai oldal egyik kedvelt helye, népes rajongótáborral és törzsvendégekkel, akik egyként vallják, hogy a Déryné enteriőrje, hangulata magával ragadó, és aki egyszer 'megízleli', hamar visszatér. Mi ugyan rég nem jártunk a Krisztina tér felé, vegyes híreket fúj onnan mostanság a szél is, amikor azonban megtudtuk, hogy a belváros frekventált részén, a Fashion Streeten nyitnak reggeliző helyet, ünnepélyesen felvéstük a naptárba, hogy bizony szeptember egyik reggelén meglátogatjuk őket.

A tervet megvalósítás követte, egy kissé hűvös szerda reggelen a nyakunkba vettük a várost és ízHUSZÁRral közösen jól bereggeliztünk a Déryné kioszkjában. A Kempinski előtti kis tér végre nem hemzseg a sült kolbászos és matyó babás standoktól, nem kell szorongva közlekednünk az árusok és a kirakatok hagyta szűk kis folyosókon, hanem szabad az út, sőt egyenesen a Déryné pavilonjáig vezet minket. Ha a Deák tér irányából érkezünk, akkor a kis házikó körül vendégekre váró székek fogadnak minket, a Vörösmarty tér felőli oldalán pedig pőrén mutogatják magunkat az aktuális kínálat felettébb kívánatos tagjai, amik természetesen egytől egyik a Déryné saját pékségéből érkeztek. Különböző ízesítésű croissant-ok és csigák, brownie, habcsók, muffin, pogácsák és persze kenyerek. Az árak is barátságosak, így bátran válogathatunk.

A bőség zavarában hirtelen vagy négyféle finomságot rendelnénk fejenként, de mivel tudjuk, hogy a gyomrunk befogadóképessége korántsem akkora, mint a szemünké, azért igyekszünk visszafogni magunkat. A szándék itt persze korántsem elég vezérlő erő, hiszen annyi mindenbe belekóstolnánk, és persze most, azonnal. Végül kacsamelles croissant-t, kecskesajtos szendvicset, csokis-mogyorós muffint, cheese twistet és egy danisht választunk. Persze jár mellé a jól megérdemelt kávé is, így miközben tányérra kerülnek a kiválasztott finomságok, helyet foglalunk.

Természetesen szendvicsekkel kezdünk, a kacsamellesben házi majonézt, a kecskesajtosban házi pestót vélünk felfedezni, ami külön jó pont. A cheese twist talán még elbírna egy kis sajtot, a danish és a csokis-mogyorós muffin azonban mennyei. A danish vaníliakrémlében apró fekete szemek tanúskodnak a valódi vanília használatáról, a muffin közepén pedig csokoládékrémet találunk.

Valamilyen megmagyarázhatatlan módon egy leheletnyi dickensi hangulatot vélek felfedezni a hely atmoszférájában, persze ez talán köszönhető a kedves, csokornyakkendős kiszolgálónknak is. Miközben ott üldögélünk, már nem is fázom annyira, a színes habcsókok folytatásra csábítanak, miután pedig megtudjuk, hogy délutánra frissen sült piték készülnek, semmi kétségem nincs afelől, hogy a budapesti Déryné törzsvendége leszek.

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ünnepi bevásárlás egyszerűen!

Az ünnepi készülődés nemcsak ráhangolódást, de komoly szervezést is igényel. Szerencsére nálunk, az ALDI-ban mindent megkaphatsz, amire csak szükséged lehet, legyen szó a karácsonyi vagy épp szilveszteri menü alapanyagairól, a kedvenc süteményed hozzávalóiról, otthonod ünnepi dekorációjáról vagy a családodnak és barátaidnak szánt ajándékokról – velünk időt és nem kevés pénzt is spórolhatsz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Vegán ünnepi menü

Legyen az idei karácsony fénypontja egy vegán ünnepi menü! Ugyan nem hagyományos, nem tradicionális, mégis tömve van jobbnál jobb, ízes fogásokkal.

Nosalty

További cikkek

Régi házi sütemények karácsonyra

Méteres sütemény, zserbó, flódni vagy porcukorban forgó hókifli. Ki ne ismerné ezeket a régi, házi süteményeket, melyek a karácsonyi süteményes tálca sztárjai?