Borzongató musical a nyári hőségben: Rebecca a Szegedi Szabadtérin

Újabb nagyszabású, magával ragadó zenés előadást mutat be a Szegedi Szabadtéri Játékok. Sylvester Lévay és Michael Kunze Rebeccája A Manderley-ház asszonyát, Daphne du Maurier bestsellerét álmodja musicalszínpadra. Béres Attila bemutatója azonban nemcsak a világhírű regény – vagy éppen a Hitchcock nevéhez fűződő filmfeldolgozás – rajongóinak tartogat izgalmas pillanatokat!

Elegáns szálló a Riviérán, impozáns nagyúri kastély, Nagy-Britannia sziklás partjai – lélegzetelállító helyszínek elevenednek meg egy kis színpadi varázslatnak köszönhetően a szegedi Dóm téren. Horesnyi Balázs díszlete, Madarász „Madár” János animációi biztosítják, hogy a Szegedi Szabadtéri Játékok Rebeccájának közönsége a musical fordulatos eseményeinek sűrűjébe csöppenhessen. Akárcsak a Gubik Petra által megformált, név nélküli főhősnő, aki egy megnyerő angol lorddal – Dolhai Attila kiváló alakításában - szerelembe esve tündérmese helyett egy sötét titkoktól hemzsegő krimi középpontjában találja magát. A Rebecca egyszerre szenvedélyes szerelmi történet, gótikus horror és pszichothriller, amelyben a néhai lady árnyéka az ódon Manderley-kastély minden zugában ott rejtőzik, fenyegetve a szerelmesek boldogágát.

Forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok/Németh György

A népszerű történet valódi musicalsztárok közreműködésével kel életre a Szabadtéri Színpadán

A megszállott házvezetőnő és a kedves sógornő váltott szerepében Janza Kata és Gallusz Nikolett örvendezteti meg a nézőket, amerikai dívaként színre lép Udvaros Dorottya, Medveczky Balázs nyegle intrikusként akadályozza, Bálint Ádám a hősök hű barátjaként, Szaszák Zsolt pedig a titkok zavart elméjű ismerőjeként segíti a nyomozást. A Szegedi Nemzeti Színház kiválóságai mellett a Szegedi Szabadtéri Játékok táncművészei és statisztái népesítik be a huszadik század korai évtizedeit idéző színpadi világot, Velich Rita jelmezeiben, Tihanyi Ákos koreográfiája szerint lépve.

Gubik Petra és Dolhai Attila, forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok/Zsiros Aliz

Sylvester Lévay és Michael Kunze nagyívű musicalének szárnyaló melódiái Bolba Tamás karmester zenei vezetésével szólalnak meg hazánk legnagyobb színpadán – ráadásul a meseszép dallamokat először hallhatja szabadtéri előadás keretében a közönség.

Július 26-án debütál a grandiózus produkció, amelyet két hétvégén át, 27-én, 28-án, majd augusztus 2-án és 3-án is megtekinthetnek a zenés színház rajongói.

Janza Kata és Gallusz Nikolett, forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok/Zsiros Aliz


A Szegedi Szabadtéri Játékok idei bemutatója mellett rengeteg további izgalmas programmal várja a Szegedre látogatókat: hazánk legnagyobb színpadán Péter Bence zongora-nagykoncertje, az Ezeregy éjszaka mesevilága és az István, a király is műsorra kerül; az Újszegedi Szabadtéri Színpadon pedig hét remek színházi előadás és kilenc egyedülálló koncert kínál feledhetetlen élményeket.

Nézd meg az előadás beharangozó videóját itt! Lévay-Kunze: REBECCA - vár Rád Manderley a Szegedi Szabadtéri Játékokon!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 virágmag, amit júliusban vethetsz el

A kerti munkálatok júliusban sem állnak meg, ha szeretnénk egész évben virágoktól pompázó, színes kiskertet. Bár azt gondolnánk, júliusban minek már elvetni bármit is, de ez a 4 kerti virág már ősszel boldogítani fog, akkor is, ha július derekán veted el a magját!