Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rászorulóknak osztott ételt a pap - rendőrt hívtak rá

A hívők azt állították, hogy az adományok nem voltak biztonságosak, lejárt a szavatosságuk.

Hívei jelentettek fel egy papot Csépán, mert a pap rendszeresen ételt osztott a helyi plébánián, szerintük nem biztonságosat. Állításuk alapján néhány ételnek lejárt a szavatossága – írja a hvg.hu a szoljon.hu nyomán, ahonnan a cikket délutánra eltávolították.

A Jász-Nagykun Megyei Kormányhivatal munkatársai a rendőrséggel együtt mentek ki a plébániára, hogy házkutatást tartsanak. A helyszínen semmilyen ételt nem találtak, de figyelmeztették a papot, hogy ha ételosztást tart, akkor be kell jelentenie a hatóságoknak, hogy az étel eredetét, biztonságos fogyaszthatóságát ellenőrizni tudják. Élelmiszert egyébként csak regisztrált szervezet adományozhat.

„Isten első tette, mindig a bőkezű adakozás. A parancsok, illetve az engedelmesség csak a második helyen következnek.”

- mondta el Antal András, a csépai plébániát vezető diakónus. Ő elsődleges céljának az emberek segítését tekinti. Szerinte a helyi híveket az irigység, a rosszindulat vezérelte, amikor feljelentették.

Ezeket láttad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Praline
Praline Fri, 2018-07-13 08:55

Azért mert egy pár ételnek lejárt a szavatossága az még nem azt jelenti, hogy romlott volt. Mint tudjuk, minden ételnek van szavatossági határideje amit a gyártóknak fel kell tüntetni, de nem azt jelenti, hogy egy adott termék pl. 12-én lejár, 13-án vagy 17-én már romlott, főleg ha hűtőben tárolják. Na most a katolikus egyház egészen regisztrált szervezet, de a plébános, még sem megfelelően tette, mivel a plébánián nem lehet ételt osztani. Inkább nyitnia kellett volna egy ingyen konyhát, vagy sok más lehetőség van az ételosztásra, utána kellett volna járnia.