Pisztrángot filézni gyerekjáték!

Lili és Léni a mai Konyhafőnök Junior adás első feladatában először választhatott a csodás halpultról: pisztrángot készítettek, nem is akárhogyan!

Kétféle pisztráng édesburgonya-pürével és pirított cukkinikockákkal

Hozzávalók

  • 2 db pisztráng, 2 db édesburgonya, 2 kisebb burgonya, 1 ek olaj, 10 dkg vaj, só, bors, 1,5 dl tej, koriander, curry, római kömény, pirospaprika, citromnád, lime, menta

Elkészítés

  1. A halakat kifilézzük, a szálkákat kihúzkodjuk, a pikkelyeket késsel lekaparjuk, megmossuk. Papírral leitatjuk a felesleges vizet róla.
  2. Az édesburgonyátés pár kisebb sima krumplit felkockázunk, és feltesszük vízbe főni. Ha megfőtt, leszűrjük, majd vajjal és tejjel pépesítjük. Sóval, borssal, korianderrel, curryvel, római köménnyel és pirospaprikaporral ízesítjük.
  3. A cukkiniket felkockázzuk, kicsi olajon megpirítjuk.
  4. Az egyik halnak félig levágjuk a bőrét, majd felcsavarjuk, és a bőrével körbefogjuk. Serpenyőben bőrrel lefelé megpirítjuk, majd lassú tűzön (úgy, hogy gyöngyözzön) vízbe felrakjuk főni. A vizet ízesítjük citromnáddal, citromlével, limelével, sóval, borssal, mentával és korianderrel.
  5. A másik halszeletet serpenyőben, kis olajon megpirítjuk, sóval, borssal fűszerezzük.
  6. Elkészítjük a fűszervajat: megolvasztunk vajat, teszünk bele koriandert, sót, 2 csepp citromlevet, 1 citrom és egy lime héját.
  7. A képen látható módon tálalunk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök Junior adásáról itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!

Aprósütemények karácsonyra

Karácsonyi aprósütemények, szaladjatok a legszebb ünnepi tányérokra, és kínáljátok magatokat kicsiknek, nagyoknak. A készítésükben részt tud venni az egész család!