Pisztrángot filézni gyerekjáték!

Lili és Léni a mai Konyhafőnök Junior adás első feladatában először választhatott a csodás halpultról: pisztrángot készítettek, nem is akárhogyan!

Kétféle pisztráng édesburgonya-pürével és pirított cukkinikockákkal

Hozzávalók

  • 2 db pisztráng, 2 db édesburgonya, 2 kisebb burgonya, 1 ek olaj, 10 dkg vaj, só, bors, 1,5 dl tej, koriander, curry, római kömény, pirospaprika, citromnád, lime, menta

Elkészítés

  1. A halakat kifilézzük, a szálkákat kihúzkodjuk, a pikkelyeket késsel lekaparjuk, megmossuk. Papírral leitatjuk a felesleges vizet róla.
  2. Az édesburgonyátés pár kisebb sima krumplit felkockázunk, és feltesszük vízbe főni. Ha megfőtt, leszűrjük, majd vajjal és tejjel pépesítjük. Sóval, borssal, korianderrel, curryvel, római köménnyel és pirospaprikaporral ízesítjük.
  3. A cukkiniket felkockázzuk, kicsi olajon megpirítjuk.
  4. Az egyik halnak félig levágjuk a bőrét, majd felcsavarjuk, és a bőrével körbefogjuk. Serpenyőben bőrrel lefelé megpirítjuk, majd lassú tűzön (úgy, hogy gyöngyözzön) vízbe felrakjuk főni. A vizet ízesítjük citromnáddal, citromlével, limelével, sóval, borssal, mentával és korianderrel.
  5. A másik halszeletet serpenyőben, kis olajon megpirítjuk, sóval, borssal fűszerezzük.
  6. Elkészítjük a fűszervajat: megolvasztunk vajat, teszünk bele koriandert, sót, 2 csepp citromlevet, 1 citrom és egy lime héját.
  7. A képen látható módon tálalunk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök Junior adásáról itt!

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...