3 ok, amiért nem pirosodik be a paradicsom

Nem pirosodik be a paradicsomod? Ennek több oka is lehet, de szerencsére egy kis odafigyeléssel könnyedén kiküszöbölhető a probléma. Az alábbiakban megmutatjuk a leggyakoribb hibákat és azok megoldásait, hogy paradicsomjaid ezentúl tökéletesen pirosak legyenek!

Ha a paradicsom nem válik gyorsan pirosra, akkor az alábbi gyakori hibák egyike lehet a felelős. Az egyik kedvenc piros gyümölcsünknek többek között megfelelő hőmérsékletre, metszésre és rendszeres szüretelésre van szüksége ahhoz, hogy elérje a csábító érett piros színt. A megfelelő tápoldatozás és az elegendő mennyiségű napfény szintén fontos tényezők. A következőkben lerántjuk a leplet a leggyakoribb hibákról, amelyek meggátolják a paradicsom bepirosodását, illetve még a megoldásban is segítünk.

Kattints a galériára, hogy megtudd, miért nem lesz szép piros a paradicsomod

Forrásunk volt.


Még több növényes érdekesség itt:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

20 mesés gasztrokönyv 2025 karácsonyára, amitől minden konyhatündér szíve megdobban

Rég nem volt már ehhez hasonló gasztrokönyvdömping, mint az idei évben, de legalább van miből válogatni karácsonyi ajándék gyanánt. A felhozatal nagyon színes, hiszen a klasszikus szakácskönyvektől kezdve a vegán, mentes recepteket felvonultató köteteken át desszertekre fókuszáló vagy éppen az air fryer sokoldalúságát bemutató könyvek mellett önéletrajzi ihletésű kitárulkozással is találkozunk. Lássuk az idei év húsz, leginkább említésre méltó gasztrokönyvét!

Balogh Lilla

További cikkek

Top Receptek