3 ok, amiért nem pirosodik be a paradicsom

Nem pirosodik be a paradicsomod? Ennek több oka is lehet, de szerencsére egy kis odafigyeléssel könnyedén kiküszöbölhető a probléma. Az alábbiakban megmutatjuk a leggyakoribb hibákat és azok megoldásait, hogy paradicsomjaid ezentúl tökéletesen pirosak legyenek!

Ha a paradicsom nem válik gyorsan pirosra, akkor az alábbi gyakori hibák egyike lehet a felelős. Az egyik kedvenc piros gyümölcsünknek többek között megfelelő hőmérsékletre, metszésre és rendszeres szüretelésre van szüksége ahhoz, hogy elérje a csábító érett piros színt. A megfelelő tápoldatozás és az elegendő mennyiségű napfény szintén fontos tényezők. A következőkben lerántjuk a leplet a leggyakoribb hibákról, amelyek meggátolják a paradicsom bepirosodását, illetve még a megoldásban is segítünk.

Kattints a galériára, hogy megtudd, miért nem lesz szép piros a paradicsomod

Forrásunk volt.


Még több növényes érdekesség itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 virágmag, amit júliusban vethetsz el

A kerti munkálatok júliusban sem állnak meg, ha szeretnénk egész évben virágoktól pompázó, színes kiskertet. Bár azt gondolnánk, júliusban minek már elvetni bármit is, de ez a 4 kerti virág már ősszel boldogítani fog, akkor is, ha július derekán veted el a magját!