3 ok, amiért nem pirosodik be a paradicsom

Nem pirosodik be a paradicsomod? Ennek több oka is lehet, de szerencsére egy kis odafigyeléssel könnyedén kiküszöbölhető a probléma. Az alábbiakban megmutatjuk a leggyakoribb hibákat és azok megoldásait, hogy paradicsomjaid ezentúl tökéletesen pirosak legyenek!

Ha a paradicsom nem válik gyorsan pirosra, akkor az alábbi gyakori hibák egyike lehet a felelős. Az egyik kedvenc piros gyümölcsünknek többek között megfelelő hőmérsékletre, metszésre és rendszeres szüretelésre van szüksége ahhoz, hogy elérje a csábító érett piros színt. A megfelelő tápoldatozás és az elegendő mennyiségű napfény szintén fontos tényezők. A következőkben lerántjuk a leplet a leggyakoribb hibákról, amelyek meggátolják a paradicsom bepirosodását, illetve még a megoldásban is segítünk.

Kattints a galériára, hogy megtudd, miért nem lesz szép piros a paradicsomod

Forrásunk volt.


Még több növényes érdekesség itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!