Ha így mosogatsz, veszélyezteted az egészségedet

A TikTokon sajnos terjedni kezdett egy mosogatási módszer, mely veszélyes lehet az egészégünkre. Otthon Tippünkben eláruljuk, melyik ez, és miért jobb, ha inkább elfelejtjük.

Nemrégiben ütötte fel a fejét egy elég szokatlan mosogatós TikTok-trend, mely igencsak nagy veszélyeket hordozhat magában. A módszer lényege, hogy egyszerűen csak szivaccsal, mosogatószeres vízben tisztítják meg edényeiket, majd azonnal a szárítórácsra helyezik őket. Tehát lényegében nem fejezik be teljesen a mosogatást, hiszen nem öblítik le a vegyszert az evőeszközökről és a tányérokról.

Ha így mosogatsz, akkor veszélyezteted az egészségedet

Maki Yazawa, a Wirecutter háztartási és konyhai cikkeket ajánló vállalat munkatársa a vendéglátásban tapasztalt hasonlót. 

Az éttermekben gyakran látni három rekeszes mosogatót:

az első rekeszben forró, mosogatószeres vízben mossák el az edényt, a másodikban meleg vízzel öblítik, a harmadikban egy vegyszeres fertőtlenítő oldatba merítik. Az utolsó lépés után általában nem öblítik le újra a fertőtlenítőt, és az edényeket száradás után azonnal használják is

– mesélte.

Természetesen az éttermek sokkal több tányért használnak, mint a háztartások, így gyorsabban kell véghezvinniük a mosogatást. Mi általában jobban ráérünk, így érdemes rászánni az időt.

Már csak azért is, mert Dr. Maryann Amirshahi szerint a nagy mennyiségű mosogatószer lenyelése mellékhatásokat, fulladást vagy gyomor-bélrendszeri irritációt is okozhat. Éppen ezért ne akarjuk megspórolni az öblítést, hiszen hosszú távon komoly veszélyei is lehetnek a kemikáliának!

Forrásunk volt.


Még több tipp:

Legújabb receptek

Sajtkrémes fánk

Itt van a farsangi szezon, de ki mondta, hogy csak az édes a nyerő? :) Minden sós után kell valami édes, de minden édes után mindenképp kell valami sós is :D. Próbáljuk ki ezeket az isteni ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...