Az ok, ami miatt soha ne rakd vissza a dugót a borosüvegbe

Szinte mindenki elköveti ezt a hibát, de Otthon Tippünkben a szakértő most elárulja, miért nem szabad visszadugni a dugót a kibontott borba.

Nem fogyott el teljesen a bor, amit kinyitottatok az esti vacsorához, ezért visszaerőlteted a dugót, és a hűtőbe vágod az üveget? Ugye számodra sem ismeretlen ez a gyakorlat? Pedig egy szakértő szerint ezzel hibát követsz el, most azt is elárulja, miért.

Az ok, ami miatt soha ne rakd vissza a dugót a borosüvegbe

Nemrégiben került ki egy videó a TikTokra, melyben Warner Boin sommelier ad magyarázatot arra, miért akkora bűn ez:

Ha került már a kezed ügyébe borosdugó, akkor azt is megfigyelhetted, hogy ezek a dugók általában porózusak, vagyis vannak rajtuk apró lyukacskák, amin keresztül levegő áramolhat a borosüvegbe

– kezdi magyarázni a több mint 2 millió megtekintést elérő videóban a nő.

@confidenceuncorked If you never have leftover wine, this life hack isn’t for you :) Don’t knock it till ya try it! #winehack #lifehack #winetip #winetasting #sommelier #somm #masonjar #storage #wine101 #cork #lifechanging #gamechanger ♬ Blue Blood - Heinz Kiessling

„Ha egy üvegbe túl sok levegő jut, az könnyen tönkreteheti az üvegben maradt bor összetett ízvilágát. A dugó helyett egyszerű, légmentesen záródó tartóedényt, esetleg befőttesüveget javaslok”   javasolja, aki szerint ezzel napokkal később is olyan lesz a borod, mint nyitáskor.

Forrásunk volt.


Még több otthoni tippet és trükköt leshetsz el innen:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...