Ötletes dekoráció pofonegyszerűen

Egy kis cukormázzal és ételfestékkel a legegyszerűbb sütiből is képesek vagyunk irigylésre méltó desszertkompozíciókat készíteni.

A cupcake-ek és muffinok világát nem kell senkinek bemutatni, hiszen az édességek népszerűségi listáinak élmezőnyébe tartoznak. Ez nemcsak azért van, mert gyorsan és egyszerűen elkészíthetők, de azért is, mert kaméleon módjára képesek változtatni külsejüket, így - ellentétben más sütikkel - rengeteg dekorációs bravúr megvalósítását teszik lehetővé.

A céltábla cupcake receptjéért kattints ide!

A fenti recept különlegességét is ez adja - egy szokásosan ízletes cupcake-receptet kevés ételfestékkel és cukormázzal egészen bohókás céltáblává lehet alakítani.

A minták rajzolásának legfontosabb titka a rétegezés: ha mintát rajzolunk bármilyen mázba, érdemes rétegekben gondolkodnunk. Mielőtt feltesszük a következő réteget, hagyjuk száradni az előzőt. Így elkerülhetjük, hogy rajzunk elmosódjon, összeolvadjon. Az újabb réteghez való anyagok oldott állapotban tartása és az előző réteg megszilárdulásának kivárása türelmet és kicsit több időt igényel, de az eredmény megéri a fáradozást. Egy kis fantáziával igazán nagyot alkothatunk!

Címlapról ajánljuk

További cikkek