Elhunyt Oszi bácsi, a szigligeti strand legendás keszegsütője

79 éves korában elhunyt a Balaton legendás halsütödéjének alapítója és ismert arca, Oszi bácsi.

Juha Gyula amikor a Balatonra érkezett, csak egy szezont szeretett volna ott dolgozni, azonban a tervei hamar megváltoztak, hiszen egy pillanat alatt beleszeretett a festői Szigligetbe. Sokáig dolgozott egy helyi étterem üzletvezetőjeként, majd 2010-ben kezdett el a keszegsütéssel foglalkozni a vízparti településen.

Juha Gyula, aki a visszatértő vendégek számára csak Oszi bácsi, egy napon gondolt egyet és minden kétséget elhessegetve megnyitotta az Oszi Bácsi keszegsütödéjét a szigligeti strandon, ahol máig munkatársaival együtt saját maga pucolta és készítette elő a halakat. Sőt, Oszi bácsi neve és arca mindenkinek ismert lett, hiszen maga tálalta az elkészült ételeket is. Talán ennek eredménye, hogy maga a hely mára már legendássá vált.

fotó: Oszi bácsi keszegsütödéje / Facebook

Oszi bácsinál igazi retro hangulatban és családias környezetben élvezhették a vendégek a mindig friss halakból készült kiemelkedően finom ételeket isteni köretekkel tálalva a sütödében.

Aki igényesen elkészített halak bármelyikére, például keszegre, süllőre, harcsára, pisztrángra vagy vajhalra vágyott frissen sütve, ízletesen fűszerezve, az itt biztosan megtalálta számítását.

A vendégek minden esetben maguk választhatják ki az elfogyasztani kívánt halat és a jól átsütött halételek mellé vajpuha ropogós kenyeret, kovászos uborkát és házi készítésű ízletes szószokat kínálnak. Mindezeken kívül az igazi strandételek is megtalálhatóak a kínálatban, mint például a hamburger vagy a gyros. A gyors, közvetlen kiszolgálás mellett a tulajdonos, Oszi bácsi mindig eredeti, karakteres stílusával igyekezett színesebbé tenni a látogatók napját.

A halsütöde továbbra is nyitva van a szigligeti strandon, Oszi bácsi örökségét családja és munkatársai viszik tovább.

fotó: Oszi bácsi keszegsütödéje / Facebook

Címlapfotó: Nagyon Balaton/YouTube

Címlapról ajánljuk

További cikkek