Őrülten finom mogyorós-karamellás sajttorta

A nyolcadik főbűnnek is hívhatnánk, de legalább akkor édes lesz a bűnbeesés, ami minden egyes falatot megér.

Mogyorós-karamellás sajttorta recept - Kattints!

Soha nem készítettem még sajttortát. De miért nem? Pedig olyan egyszerű és annyira finom! Azt hiszem amúgy ennek két nyomós oka lehet. Az egyik hogy brutális mennyiségű krémsajt kell hozzá, konkrétan hat doboz. Ahogy az ember elkezdi a polcról rakosgatni a kosárába, rögtön pörögni kezdenek a szeme előtt a kalóriák, na meg a forintok. Jó, nyilván nem egyedül fogjuk megenni - bár hozzáteszem, ha tudnám megtenném - és más, jó hozzávalókból készülő tortákkal összehasonlítva sem sokkal drágább. Na de most ilyen problémám nem volt, hiszen a hűtőben volt egy óriási dobozzal, ami egy korábbi sütésből maradt és mivel néhány napja már felbontottam, így "muszáj" volt felhasználni. A másik sajttorta-ellenes érvem, hogy türelmetlen vagyok. Borzasztó, amikor már egy édesség elkészült, de még egy napig nem lehet hozzányúlni, mert pihentetni kell!

Mogyorós-karamellás sajttorta recept - Kattints!

Mogyorós-karamellás sajttorta recept - Kattints!

Ettem már jó sajttortát, szeretem is, na de ez a mogyorós-karamellás verzió valami elképesztő! Komolyan, kezdem azt hinni, hogy a kalóriák és az íz között nagyon erős korreláció van, mert ez a torta egyiknek sincs híján. Azzal lehet finomítani még a textúrán, ha a tortaformát fóliába alaposan bebugyoláljuk, majd egy akkora tepsibe tesszük, amibe kényelmesen elfér és elég mély, hogy a feléig felöntsük vízzel, így kicsit remegősebbre sül. Én elkevertem valahova azt a tepsimet, ami ehhez tökéletes lett volna, de simán megsütve is szuper.

Mogyorós-karamellás sajttorta recept - Kattints!

Ha a karamellt valaki esetleg mellőzné a tetejéről - bár hangsúlyozom, hogy senkit nem buzdítanék rá - akkor viszont valamivel több cukor kell a sajtkrémhez, hogy elég édes legyen. Mogyoró helyett viszont nem vétek más magot használni, akár mandulát, pekándiót és egyebeket.

Zene sütéshez:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Sós sütemények karácsonyra

A sós sütemények különlegesebbé teszik az ünnepi menüt, kiváló alternatívát nyújtva az édességek mellett. Kényeztesd te is családodat saját készítésű sós ínyencségekkel ezen a karácsonyon!