Ételek, melyek 40 éves kor fölött lelassítják az öregedést

Az öregedés egy teljesen természetes folyamat – ám az is legalább ilyen természetes, hogy amennyire csak lehet, szeretnénk lelassítani. Erre szerencsére számos módszer létezik a testmozgástól kezdve a csodát ígérő étrend-kiegészítőkön át a borsos árú arcszérumokig. De ezek mellett sem szabad elfelejtenünk, hogy a táplálkozásunkkal is nagyon sokat tehetünk azért, hogy kevésbé látszanak meg rajtunk az egyre múló évek.

Nem meglepő, hogy általában a hátunk közepére sem kívánjuk az öregedést. Amellett, hogy a külsőnkön is látható jelei vannak, megnő egyes betegségek kockázata, lelassul az anyagcsere és számos egyéb negatív folyamat is végbemegy a testünkben. Szerencsére azonban egyes tápanyagokban gazdag szuperételek segíthetnek, hogy az öregedést kevésbé – vagy legalábbis lassabb tempóban – érezhessük meg.

A következőkben olyan alapanyagokat sorolunk fel, amelyek előnyeit 40 éves kor fölött fokozottan megtapasztalhatjuk. A testünk ugyanis ebben az időszakban megy át néhány olyan változáson, mint az izomvesztés, egyes hormonális átalakulások, valamint a csontozatot érintő változások. De ez a tökéletes életkor arra is, hogy néhány olyan egészséges szokást építsük be a mindennapjainkba, amelyek már elkísérhetnek minket életünk végéig. Mindezek alapján a dietetikusok a következő élelmiszereket ajánlják ebben a korban.

Forrásunk volt.


Még több szépség:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek