Olaszos padlizsánsaláta

Nem vagyunk elképesztően kreatívak, amikor padlizsánról van szó. Pedig az egyszerű padlizsánkrémen túl bizony rengeteg lehetőség áll még előttünk.

A padlizsánsaláta szárított sonkával receptjéért kattints ide!

Valamilyen fura oknál fogva a hétköznapi magyar főzőkultúra elég szegényes, amikor a padlizsán feldolgozásáról van szó. Más kultúrákban azonban találunk rengeteg olyan ínycsiklandó receptet, amelyből bátran ihletet meríthetünk. Ilyen ez a fenti saláta is, amely egy viszonylag egyszerűen elkészíthető, mégis nagyon tartalmas fogásként szerepelhet asztalunkon.

A dolog lényege alapvetően a fokhagymás olajban enyhén megsütött padlizsánszeletek, amelyeket az egyedülálló ízéről, 16-18 hónapig tartó elkészítéséről híres prosciuto tesz igazán izgalmassá. A salátát mesés zöldfűszerekből, borecetből és citromléből álló öntettel érdemes megvadítani, a sonka mellett ez az oregánós lé adja meg a saláta igazi, olaszos karakterét.

Legújabb receptek

Ropogós sajtos hagymakarika

Tiktokon nagyon elterjedt ez a recept, ahol két hozzávalóból egy finom, egyszerű és még csak nem is egészségtelen nasit készítenek. Korábban erre a ropogós parmezánrétegre fektettek ...

Címlapról ajánljuk

5 halsütöde, csárda vagy étterem, ahol kiemelkedőek a halételek

Bár nagyböjt negyven napját ma már sokan, sokféle lemondással töltik, a tradicionális böjt a gyakorlatban azonban a húsos ételek elhagyását jelenti. Aki kiskaput keres ebben az időszakban, az bátran nyúlhat a halas fogások után, úgyhogy most mutatunk néhány helyet, moderntől a tradicionálisig, fővárosit, tiszait, dunait, hogy mindenki kedvére válogathasson.

Kormos Lili

További cikkek

4 élelmiszer, ami tele van adalékanyagokkal: inkább meg se vedd...

Manapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Mennyei tojáskrém

Gyorsan és könnyen elkészíthető húsvéti fogás ez a tojáskrém, ami pont olyan krémes és légiesen könnyed, mint ahogy gyerekkorunkból emlékszünk rá! A majonézes torma és a tejföl ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...