Olaszos padlizsánsaláta

Nem vagyunk elképesztően kreatívak, amikor padlizsánról van szó. Pedig az egyszerű padlizsánkrémen túl bizony rengeteg lehetőség áll még előttünk.

A padlizsánsaláta szárított sonkával receptjéért kattints ide!

Valamilyen fura oknál fogva a hétköznapi magyar főzőkultúra elég szegényes, amikor a padlizsán feldolgozásáról van szó. Más kultúrákban azonban találunk rengeteg olyan ínycsiklandó receptet, amelyből bátran ihletet meríthetünk. Ilyen ez a fenti saláta is, amely egy viszonylag egyszerűen elkészíthető, mégis nagyon tartalmas fogásként szerepelhet asztalunkon.

A dolog lényege alapvetően a fokhagymás olajban enyhén megsütött padlizsánszeletek, amelyeket az egyedülálló ízéről, 16-18 hónapig tartó elkészítéséről híres prosciuto tesz igazán izgalmassá. A salátát mesés zöldfűszerekből, borecetből és citromléből álló öntettel érdemes megvadítani, a sonka mellett ez az oregánós lé adja meg a saláta igazi, olaszos karakterét.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütivel gyarapítsuk a recepttáraitokat.

A legízesebb húsvéti töltelékek

A húsvéti töltelék elmaradhatatlan része az ünnepi felhozatalnak: a sonka mellett például kiválóan mutat majd a kedvenc ízeinkkel (és persze tojással) telepakolt felfújt.