Olaszos padlizsánsaláta

Nem vagyunk elképesztően kreatívak, amikor padlizsánról van szó. Pedig az egyszerű padlizsánkrémen túl bizony rengeteg lehetőség áll még előttünk.

A padlizsánsaláta szárított sonkával receptjéért kattints ide!

Valamilyen fura oknál fogva a hétköznapi magyar főzőkultúra elég szegényes, amikor a padlizsán feldolgozásáról van szó. Más kultúrákban azonban találunk rengeteg olyan ínycsiklandó receptet, amelyből bátran ihletet meríthetünk. Ilyen ez a fenti saláta is, amely egy viszonylag egyszerűen elkészíthető, mégis nagyon tartalmas fogásként szerepelhet asztalunkon.

A dolog lényege alapvetően a fokhagymás olajban enyhén megsütött padlizsánszeletek, amelyeket az egyedülálló ízéről, 16-18 hónapig tartó elkészítéséről híres prosciuto tesz igazán izgalmassá. A salátát mesés zöldfűszerekből, borecetből és citromléből álló öntettel érdemes megvadítani, a sonka mellett ez az oregánós lé adja meg a saláta igazi, olaszos karakterét.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

15 sercegős sertéssült, ami az utolsó falatig élvezet

Készítsünk egy klasszikus, sült sertéshúsos fogást, mert ezekkel lehetetlen mellényúlni. Szaftosak, omlósak, de ha kell, ropogósak és aranybarnák. Serpenyőben, sütőben, rántva vagy roston: mindegy, hogyan sütjük, a siker (és az üresre törölt tányér) garantált.

Nosalty

5 őszi finomság, amit csak most tehetsz el a kamrába

Ugyan az ősz már a zord hónapok felé vezet minket, amikor szinte alig vannak friss alapanyagok a boltban, még nem kell teljesen lemondanunk a befőzésről és a különböző finomságok eltevéséről. Sőt, az évszak rengeteg kincsét csak most tudjuk későbbre megőrizni. Lássuk, mik ezek!

Lakos Benedek

További cikkek

Na, ezért isszák tejjel a teát az angolok

Rengeteg különböző fajta tea létezik a világon, és ezen felül az elkészítési és fogyasztási módszerek is igen sokszínűek. Az egyik legismertebb és legkevésbé érthető kombináció a tejes tea, ami a britek nagy kedvence. De hogyan született meg ez a furcsa ital?