Olaszos padlizsánsaláta

Nem vagyunk elképesztően kreatívak, amikor padlizsánról van szó. Pedig az egyszerű padlizsánkrémen túl bizony rengeteg lehetőség áll még előttünk.

A padlizsánsaláta szárított sonkával receptjéért kattints ide!

Valamilyen fura oknál fogva a hétköznapi magyar főzőkultúra elég szegényes, amikor a padlizsán feldolgozásáról van szó. Más kultúrákban azonban találunk rengeteg olyan ínycsiklandó receptet, amelyből bátran ihletet meríthetünk. Ilyen ez a fenti saláta is, amely egy viszonylag egyszerűen elkészíthető, mégis nagyon tartalmas fogásként szerepelhet asztalunkon.

A dolog lényege alapvetően a fokhagymás olajban enyhén megsütött padlizsánszeletek, amelyeket az egyedülálló ízéről, 16-18 hónapig tartó elkészítéséről híres prosciuto tesz igazán izgalmassá. A salátát mesés zöldfűszerekből, borecetből és citromléből álló öntettel érdemes megvadítani, a sonka mellett ez az oregánós lé adja meg a saláta igazi, olaszos karakterét.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...