Brazília Guarujá nevű városában, a Bate Papo nevű pizzériában eszméletlen pizzakölteményekkel bombázzák a vendégeket. A dinnyétől a csirkéig, minden helyet kap a pizzán.
Dos Santos a Bate Papo étterem tulajdonosa nehéz helyzetben volt, mikor pizzériát nyitott. Valami merőben újat kellett mutatnia, ugyanis Brazíliában eléggé szélsőségesen kezelik a pizza fogalmát: mindenféle extrém feltétekkel borítják be ezt az alapvetően egyszerű olasz ételt. Nem ritka a sült krumplis, rákos, vagy Stroganoff-bélszínnel turbózott pizza sem. Nos igen, kreatív emberek mindenhol akadnak.
Dos Santos, a bizzar pizzafeltétek brazil nagymestere
Minden 5 éve kezdődött, amikor Dos Santos elkezdett hatalmas nagy pizzákat készíteni, amiknek közepét édes feltétetekkel borította be. A sós pizzáinak közepén helyet kapott egy kisebb édes pizza is M&M's drazséval meg brazil cukorszórattal.
,,Így egyszerre tudnak a vendégek megvacsorázni, és desszertet is enni egy azon pizzán" - nyilatkozott kulináris innovációjáról Santos.
Sikeres édes-sós pizzakreációja után elvetemült ötlete támadt a pizzásnak. Úgy döntött messzebbre megy, így megtörtént az is, hogy egy egész sült csirkét helyezett a pizzája közepére.
A brazil pizzahuszárnak ez sem volt elég extrém. Most már homárt, banán fürtöket vagy akár komplett dinnyéket is rápakol gigantikus pizzáinak közepére.
,,Mindig azt szerettem volna, hogy a pizzáim híresek legyenek!" - mondta a pizzamester.
Sikerült a terve. Legnagyobb meglepetésére, bizarr pizzafeltétes facebook videójátmár 47 ezren látták, és Santost pedig rendszeresen TV-műsorokba hívják, hogy beszéljen a műveiről.
A pizzéria egyébként szülinapokat is vállal, ilyenkor persze speciális megrendelések is érkeznek. Itt például egy szülinapi tortás remekmű látható:
Arról nem szól a fáma, hogy a tradicionális pizzakészítőknek hogy tetszenek Dos Santos elvetemült pizzakreációi, de követőinek a számából arra következtetek, hogy a világnak kellenek, a dinnyés pizzák!
Ez a tortácska csak akkor lesz gluténmentes, ha olyan zabpelyhet (vagy zabpehelylisztet) használunk, melynek csomagolásán fel van tüntetve, hogy "gluténmentes".
Nagy mennyiségű, magzatfejlődést is károsító örök vegyi anyagot találtak egy 16 európai országra kiterjedő vizsgálatban. A búzaalapú termékek a legszennyezettebbek.
Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.
A kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
A ’90-es évek konyhaszínei újra hódítanak, de most sokkal kifinomultabban, mint valaha. Mutatjuk, hogyan frissítik fel ezek az árnyalatok a konyhát úgy, hogy az egyszerre legyen modern és nosztalgikus.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...