Nyomtass epret 3D nyomtatóval!

A 3D nyomtatás napjaink egyik legizgalmasabb divatja. Nyomtatnak már bútort, működő fegyvert és mindenféle más használati tárgyat. De most már ehető gyümölcsöket is!

Tudományos-fantasztikus íze van az egésznek, nem is kicsit. Hiszen csak a sci-fi filmekben láthatunk olyan, hogy a szereplő odalép egy masinához, elmondja mit szeretne enni, a gép pedig - mintha a semmiből teremtené meg - másodpercek alatt kiadja a kívánt fogást. Ám úgy látszik, ez nem is annyira fikció.

Az angliai Dovetailed nevű cég ugyanis kifejlesztett már egy olyan nyomtatót, amellyel bizony epret, almát, málnát vagy más gyümölcsöket is "nyomtat". Persze a technológia még igen kezdetleges, a molekuláris gasztronómiában használatos ún. szferifikáción alapszik. Ennek lényege, hogy gyümölcsízű folyadékból apró ehető gyöngyöcskéket készítenek, és ezeket rakják egymás mellé az adott gyümölcs alakját utánozva.

A nyomtatott gyümölcs ezért mind ízben, mind pedig látványban elmarad az eredetitől, hogy ne is beszéljünk az egészséges összetevőkről. Mindenesetre a fejlesztők forradalmi újításként értékelik a masinát, és új aromák és aromakombinációk kiötlésén is dolgoznak.

A lenti felvételen egy málna nyomtatásának folyamatát láthatjuk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ünnepi bevásárlás egyszerűen!

Az ünnepi készülődés nemcsak ráhangolódást, de komoly szervezést is igényel. Szerencsére nálunk, az ALDI-ban mindent megkaphatsz, amire csak szükséged lehet, legyen szó a karácsonyi vagy épp szilveszteri menü alapanyagairól, a kedvenc süteményed hozzávalóiról, otthonod ünnepi dekorációjáról vagy a családodnak és barátaidnak szánt ajándékokról – velünk időt és nem kevés pénzt is spórolhatsz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Aprósütemények karácsonyra

Karácsonyi aprósütemények, szaladjatok a legszebb ünnepi tányérokra, és kínáljátok magatokat kicsiknek, nagyoknak. A készítésükben részt tud venni az egész család!