A nyár legjobb tésztája

A nyári kánikula közepén igyekszünk hűsítő, könnyed fogásokra szorítkozni, de azért a klasszikus értelemben vett főzést sem hanyagolhatjuk el.

A penne paradicsomos-sárgarépás tofuval receptjéért kattints ide!

Szükségünk van a tartalmas, jó tápértékkel rendelkező ételekre, ezért főznünk is kell. Persze a főzési technikák és alapanyagok tekintetében még így is elég nagy a mozgásterünk. Az évszaknak az egyszerűbb és gyorsabb főzési módok felelnek meg, a rövid ideig tartó vízben főzés, az enyhe gőzölés, a gyors párolás és a hirtelen sütés.

Mellőzzük a zsíros, nehéz ételeket, a túl sok olajat. Ellenben a gabonák, illetve a tojás nélküli, lehetőleg teljes kiőrlésű, legalább tönkölyből vagy durumbúzából készült főtt tészták kiválóan illenek az időszakhoz. A fenti paradicsomos-sárgarépás tofuval gazdagított penne például megfelel a felsorolt követelményeknek. A paradicsom, a tofu és a friss zöldfűszerek könnyed élénkítő hatással rendelkeznek, ugyanakkor az egész fogás tápláló, ráadásul az elkészítési ideje sem haladja meg a fél órát.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

Ezért ne vegyél soha előre reszelt sajtot

A kényelmi termékek rendszeresen átveszik az irányítást a konyhában, főleg ha nincsen kedvünk vagy időnk mindent magunk elkészíteni. Gyakran használt „mentőöv” az előre reszelt sajt is, pedig több szempontból is alulmarad a frisshez képest.

Lakos Benedek

További cikkek