A nyár legjobb tésztája

A nyári kánikula közepén igyekszünk hűsítő, könnyed fogásokra szorítkozni, de azért a klasszikus értelemben vett főzést sem hanyagolhatjuk el.

A penne paradicsomos-sárgarépás tofuval receptjéért kattints ide!

Szükségünk van a tartalmas, jó tápértékkel rendelkező ételekre, ezért főznünk is kell. Persze a főzési technikák és alapanyagok tekintetében még így is elég nagy a mozgásterünk. Az évszaknak az egyszerűbb és gyorsabb főzési módok felelnek meg, a rövid ideig tartó vízben főzés, az enyhe gőzölés, a gyors párolás és a hirtelen sütés.

Mellőzzük a zsíros, nehéz ételeket, a túl sok olajat. Ellenben a gabonák, illetve a tojás nélküli, lehetőleg teljes kiőrlésű, legalább tönkölyből vagy durumbúzából készült főtt tészták kiválóan illenek az időszakhoz. A fenti paradicsomos-sárgarépás tofuval gazdagított penne például megfelel a felsorolt követelményeknek. A paradicsom, a tofu és a friss zöldfűszerek könnyed élénkítő hatással rendelkeznek, ugyanakkor az egész fogás tápláló, ráadásul az elkészítési ideje sem haladja meg a fél órát.

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...