Az nordic és a magyar gasztronómia izgalmas találkozása Budapesten - Vacsoraest az INNIO-ban

Francisco "Pancho" Cardenas, a Michelin-csillagos dán Kadeau étterem séfje Magyarországra látogat, és az INNIO séfjével, Tóth Szilárddal igazi örömfőzést tartanak.

Tóth Szilárd alkotása

Francisco "Pancho" Cardenas, a Michelin-csillagos dán Kadeau étterem séfje Magyarországra látogat, és az INNIO séfjével, Tóth Szilárddal igazi örömfőzést tartanak, amire meghívnak minden vállalkozó kedvű gasztrokalandort. A skandináv konyha által inspirált vacsoraestet január 11-én, 12-én és 13-án rendezik meg az INNO-ban. A séfek csakis lokális és szezonális alapanyagokat fognak használni, az északi konyha szellemiségével fűszerezve. Természetesen szerepel egy-két dán meglepetés is a menün, Pancho jóvoltából.

A bal oldalon: Pancho

A vacsoraestek az Eatwell eseménysorozat részeként valósulnak meg.A kezdeményezés az "Eztkapdbe" blog alapítójának, Ihász Zsoltnak a fejéből pattant ki.

Tóth Szilárd

"A most induló, Eatwell névre hallgató kezdeményezés lényege az, hogy pop-up vacsorákat hozunk létre külföldi séfekkel. Úgy érzem, jó a rálátásom nemzetközi gasztronómiára, és fontos számomra, hogy ezt könnyebben elérhetővé tegyem a budapesti közönség számára is. Ezen események segítségével a magyar gasztronómia, a hazai alapanyagok és borok pozitív megítélését is tudom erősíteni külföldön. Jelenleg ez egy szerelemvállalkozás, így szívből csinálom, rossz nem sülhet ki belőle. Érdekes színfolt lesz ez a rendezvény Budapesten, hiszen jelenleg évente maximum 6-8 külföldi séfet hívnak el hozzánk" - mondta Ihász Zsolt.

Az INNIO enteriőrje

Mint már említettük, most a Patagóniából származó Francisco "Pancho" Cardenas-t látja vendégül az INNIO.A séf az elmúlt 12 évben különböző országok konyháin dolgozott. A különböző kultúrák étkezési kultúrájától tanultak inspirálják ételeit és főzési filozófiáját. Az utóbbi években a felkapott skandináv gasztronómia fellegvárában, Koppenhágában dolgozik és él a családjával. A szigorúan csak a dán Bronholm-szigeten termő alapanyagokat használó Kadeau étteremben Nicolai Nørregaard sztárséf irányítása alatt alkot izgalmas fogásokat Pancho. A Kadeau-ról érdemes tudni, hogy ez a legfeltörekvőbb new nordic étterem - ha hihetünk a tavaly megjelent világszerte megjelent gasztrocikkeknek.

Tóth Szilárd alkotása

A budapesti vacsoraesteknek helyet adó INNIO étterem fontos résztvevője a hazai gasztronómiai életnek. Tóth Szilád séf vezetésével az étterem a 2017-es Gault&Millau étteremkalauztól 15 pontot és 2 szakácssapkát kapott. A Dining Guide 2017-es 100-as listáján a 42. helyet szerezte meg 80 ponttal. "Tóth Szilárd, a séf nagyon jó konyhát visz, gyönyörűek és egyediek a tányérjai. Az az álláspontja, hogy ha valami ízélményben nem ad hozzá az ételhez, akkor csak a vizualitás miatt nem fog felkerülni a tányérra" - véli Ihász Zsolt. Az étlapon rendszeresen jelen szerepelnek jól ismert magyar ételek újragondolt változatai is. Kiemelkedő a hely organikus borválasztéka is.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Nézz be a kulisszák mögé, és lesd meg, hogyan tálalnak a profik!

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...