Nincs, aki leszedje az almát meg a körtét

De állítólag a barack, a málna, az eper, a paradicsom és az uborka leszedésére sincs elég ember Magyarországon.

Mintegy 50-80 ezer ember hiányzik a zöldség-gyümölcs ágazatból az idénymunkák időszaka alatt – mondta Ledó Ferenc, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke a Világgazdaság pénteki számában.

A kifejezetten élőmunka-igényes a paradicsom, az uborka és főleg néhány gyümölcs, így az alma, körte, barack, valamint az eper és a málna termesztése, illetve leszedése.

Hozzátette: a toborzás nem könnyű, és az sem igaz, hogy mezőgazdasági feladatokra bárki alkalmas. A megoldás a gépesítés és a béremelés lenne, ám ennek költségeit csak a leghatékonyabb cégek tudják előteremteni.

Ezt olvastad már?

Ezeket olvastad már?

(NOSALTY/MTI)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek