A Nespresso támogatja a világ legrangosabb szakácsversenyét

A Bocuse d’Or minden második évben, Lyonban megrendezésre kerülő szakács világverseny. A rangos szakácsverseny középpontjában a kreativitás áll, ami kávé nélkül nem megy.

Több mint két évtizedes múltjával először Európában, majd az egész világon meghonosította azt a fajta versenyzést, ahol az indulók a világ legnagyszerűbb séf-zsűrije előtt készítik el adott időre a megadott alapanyagokból munkájukat. A Bocuse D’Or neve mára összeforrt a legkiválóbb minőséggel.

A rangos szakácsverseny középpontjában a kóstolás áll. Mára a Bocuse d’Or versenysorozatban több, mint 50 ország vesz részt. A versenyt övező médiavisszhang is páratlan, az Oscar-díjátadó gálához hasonló, hiszen több ezer a versenyre akkreditált újságírók száma.

A Bocuse d’Or európai döntőjén húsz kiváló szakács méri össze tudását 2016. májusában Budapesten, a Hungexpo területén. Itt választják ki azt a 11 séfet, akik Európa képviseletében részt vehetnek a 2017-es lyoni világversenyen.

Az első magyar Bocuse d’Or résztvevő, Széll Tamás, aki 2012-ben a Bocuse d'Or európai selejtezőjén, Brüsszelben a 20 induló közül a 9. helyen végzett – ezzel megelőzte a spanyol, az olasz, a német versenyzőt is. 2013-ban ő képviselte hazánkat a világversenyen is, ahol tizedik helyezést ért el. Soha debütáló ország nem szerepelt még ilyen jól. Széll Tamás olyan gasztronómiai nagyhatalmakat utasított maga mögé, mint Olaszország vagy Svájc. Ír bélszínt készített mangalicaszalonnával, kakukkfüves mousseline-nel, gulyáslevessel, zöldséggarnírunggal, melyet Rubik kocka ihletésű dísztálon szolgáltak fel.

A Bocuse d’Or versenysorozatban induló második magyar séf Molnár Gábor, aki csapatával a stockholmi európai selejtezőn kilencedik helyezést érte el, a világversenyen 2015-ben pedig 24 nemzet legjobb szakácsai között a 13. helyen végzett. A húsételének témája a gyöngytyúk volt, amelynek húsából Molnár Gábor a Gömböc alakját idéző formát épített fel. E köré szerveződött a látvány; az ételt fészekre helyezték, körben ehető tojások lebegtek. A 24 versenytál között ez volt az egyetlen, amely a statikus elemek mellett dinamizmusával is felhívta magára a zsűri figyelmét. Lyonban az európai mezőnyt nézve a magyar csapat a legjobb tíz között végzett, hasonlóan a Stockholmban elért eredményhez, és megelőztek olyan rutinos versenyzőket is, mint Kanada.

A Nespresso 2008 óta a lyoni verseny hivatalos kávépartnere, ahol több mint 15.000 Grand Cru kávét fogyasztanak el a verseny ideje alatt. Mivel 2016. május 10-11-én Magyarország ad majd otthont a séfverseny európai döntőjének, a Nespresso a Magyar Bocuse d’Or Akadémia arany fokozatú pártoló tagjaként segíti a magyar csapat felkészülését.

Állj a Bocuse d’Or zsűrije elé és nyerj!

A játékért kattints ide!

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...