Nem mindennapi élményekre tehetsz szert a Costes Downtownnal

A Costes Downtown egy exkluzív vacsoraestet szervez, melyben igazán magasról, gyönyörű kilátás mellett élvezhetjük a különleges ételeket. És ez még nem minden... 

Egyedülálló gasztroattrakciókra készül a Michelin-csillagos Costes Downtown étterem. Egyrészt október 17-én az Erzsébet téri óriáskerék kabinjaiban szolgálják fel Miguel Vieira, az első hazai csillagot megszerző séf vacsoramenüsorát, a vendégeket abszolút COVID-biztosan elszeparálva. Szintén újszerű az étterem október 12-én induló kezdeményezése, melyben újraértelmezik a házhozszállítás fogalmát és nemcsak a különleges minőségű ételeket lehet megrendelni, de a Costes Downtown szakemberei is kiszállnak a megrendelő konyhájába, hogy frissen elkészítve szolgálják fel az otthonok asztalára azt a menüsort, amit az étteremben is szervíroznak a vendégeknek.
Nem mindennapi élményben lesz részük azoknak, akik kabint foglalnak október 17-én, szombaton este 19 órától, a budapesti óriáskerékre. Aznapra ugyanis egy mozgó étteremmé válik a kerék, ahová a Vigyázó Ferenc utcai Costes Downtown étterem kínálatára lehet befizetni. Igazán különleges élménynek ígérkezik egy fine dining vacsora elfogyasztása, miközben az esti Budapest lenyűgöző látványában gyönyörködhetünk a magasból. A menüsort a Michelin csillagos étterem vezető séfje, Miguel Vieira állítja össze.
„Az „óriáskerék étterem” gondolata már korábban érlelődött bennünk, de eddig a kerék jó kihasználtsága miatt nem tudtuk megvalósítani” – mondta Gerendai Károly, a Costes éttermek társtulajdonosa. „Most, a turizmus visszaesése azonban alkalmat ad arra, hogy a Michelin-csillagos kínálatot "Budapest fölé emeljük” – tette hozzá Gerendai, aki elmondta, hogy a járványhelyzet miatt természetesen a biztonsági szabályoknak is meg kell felelni, de erre a helyszín szintén tökéletes, mivel a kabinok egymástól teljesen elszeparáltak és egy fülkében maximum 4 fő foglalhat majd helyet, akik lehetnek családok éppúgy mint baráti társaságok.
A Michelin-csillag házhoz megy
„Sajnos a vírushelyzet nem csak az óriáskerék forgalmát nullázta le, de az éttermek látogatottsága is jelentősen csappant, ezért például a Ráday utcai Costest be is kellett zárnunk, a Costes Downtown pedig mostantól minden héten csak három nap, csütörtökön, pénteken és szombaton tart nyitva” – mondja Gerendai.
„Ahhoz azonban, hogy ne kelljen a munkatársaktól megválni, belevágunk egy újszerű házhoz szállító kezdeményezésbe, amely során nem egyszerűen ételeket viszünk házhoz, hanem egy komplett Michelin-csillagos vacsorát varázslunk az otthonokba” - mesél a Downtown másik újításáról a tulajdonos.
Azok tehát, akik egy családi vacsorát, egy ünnepi alkalmat vagy egy baráti találkozót a Michelin Guide által is értékelt fine dining vacsorával szeretnék emlékezetessé tenni, elhívhatják az étterem séfjeit és felszolgálóit, akik hozott alapanyagból az otthonokban –akár a házigazdával közösen - készítik el az étterem étlapján szereplő menüsort, amihez a felszolgálók mindent szervíroznak, a borpárosítástól a poharakig, a tányéroktól az evőeszközökig, így még mosogatni sem kell majd utánuk. Gerendai itt is megjegyezte, hogy természetesen a pandémia miatt a legmesszemenőbb körültekintéssel járnak el.
Azokat pedig, akik ragaszkodnak a megszokott éttermi hangulathoz, a Costes Downtown hetente csütörtökön, pénteken és szombaton várja ebédre és vacsorára. A hétköznapokon természetesen továbbra is megkóstolható a népszerű és igencsak kedvezményes árú üzleti ebéd is, mely egy 3 fogásos, csillagos menüsort kínál mindössze 7900 forintért.
Az október 17-ei óriáskerék vacsorára, illetve az otthoni csillagos vacsora rendeléshez is online regisztráció és foglalás szükséges, amit az étterem honlapján, vagy a +36209267837-es telefonszámon lehet intézni.
Ez is érdekelhet:

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!