Ne küzdj többé a túl kemény vajjal!

Szeretjük a vajat, mert finom, és egészségesebb, mint az alternatívái. De kinek nem okozott már nehézséget a hűtőben tárolt vaj kenése? Ez a találmány most minden gondot elűz.

A vaj kenése azon hétköznapi problémák egyike, amelyekre egészen mostanáig nem sikerült megoldást találni, pedig sokszor tényleg pokollá teszi az életünket. A vaj legjobb partnere a friss kenyér vagy a pirítós, de kenés során mindkettőt képes teljesen széttrancsírozni. A végeredmény: darabjaira hulló szeletek és általános kedvetlenség vagy düh.

Ugyanezzel a problémával szembesült egy fiatal ausztrál feltalálótrió - Craig Andrews, Sacha Pantschenko, and Norman Oliveria - is, ám ők úgy döntöttek, kiutat keresnek ebből a zsákutcából. Találmányuk a kenőkés és a reszelő tulajdonságait ötvözi, és olyan vékony szálakra szedi szét a kemény vajat, hogy a kenés ezután már gyerekjáték lesz. Az innovatív fiatalok ötletüket elsőre túl egyértelműnek találták, ám kiterjedt kutatás után nem találtak olyan eszközt, amely ennyire kiválóan működne.

Hosszú hónapnyi kísérletezés következett, hiszen az ideális pengeformát, illetve a késen található lyukacskák optimális elhelyezkedését és egymáshoz viszonyított távolságát is meg kellett találniuk. Ezek után egy internetes gyűjtést indítottak el, hogy megszerezzék a tömeggyártás elkezdéséhez szükséges anyagiakat. Az ötlet hasznosságának hála a gyűjtési kampány nagyon jól sikerült, még egészen szeptember 2-ig várják az adományokat. Meg is érdemlik bizalmunkat, hiszen valóban pofonegyszerű, mégis zseniális gyógyírt találtak mindennapi életünk egyik apró, de szörnyen kellemetlen problémájára.

(via Wired.com)

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...