Ne kérdezz semmit, csak gyere!

Holnaptól ismét Bor Mámor Bénye – Tokaj-Hegyalja egyik legizgalmasabb fesztiválja újra megnyitja kapuit!

Az erdőbényei borászok saját kertjeikben várják a kulturális és kulináris szomjukat oltani kívánó vendégeket augusztus 15. és 17. között.

A Tokaji borvidéken a híres borok és a szeretett zempléni ízek mellett 16 helyszínen 45 koncerttel, tematikus sétákkal, író- olvasó találkozókkal, túrákkal és beszélgetésekkel is várják idén augusztusban az Erdőbényére látogatókat.

„A hagyományokra támaszkodva mi egy modern fogást gondoltunk újra helyi alapanyagokból: bényei hot-dog-gal készülünk a rendezvényre. A házi sütésű vadkakukkfüves bucinkat aszús, édes mustárral fűszerezett házikolbásszal töltjük.” - Zarándi Vilmos, Sárga Borház Étterem

A kulturális programoknak, koncerteknek, beszélgetéseknek és műhelyeknek is a borászok kertjei adnak otthont: a zenészek 16 kertben kis pódiumon lépnek fel, a diófa árnyékában kiadós beszélgetések alatt készülnek a borokkal harmonizáló fogások, miközben a gyerekek a számukra kialakított kertekben játszanak.

„A Karádi-Berger borászat kertjében idén a budapesti Halkakas bisztró sütögeti majd a roston sült halakat. Szép száraz furmintjainkhoz a roston sült pisztrángot és a roston elkészített harcsát nagyon jó párosításnak találjuk, szeretnénk, ha ezt mások is ki tudnák próbálni. Desszertekről és szörpökről a Dynamobake, remek kávékról pedig a Espresso Embassy gondoskodik majd.” - Berger Zsolt, Karádi-Berger borászat

A varázslatos hangulatú falu különböző helyszínei saját egyéniséggel bírnak, így a Bor, mámor… Bénye remek választás egy romantikus hétvégéhez, családi nyaraláshoz vagy baráti fesztiválozáshoz, hiszen az egyedi és családias házibuli-hangulatban felnőttek és gyerekek is egyaránt jól érzik magukat itt, Tokaj-Hegyalján.

Bővebb információ a programokról itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütivel gyarapítsuk a recepttáraitokat.

A legízesebb húsvéti töltelékek

A húsvéti töltelék elmaradhatatlan része az ünnepi felhozatalnak: a sonka mellett például kiválóan mutat majd a kedvenc ízeinkkel (és persze tojással) telepakolt felfújt.