Ne kérdezz semmit, csak gyere!

Holnaptól ismét Bor Mámor Bénye – Tokaj-Hegyalja egyik legizgalmasabb fesztiválja újra megnyitja kapuit!

Az erdőbényei borászok saját kertjeikben várják a kulturális és kulináris szomjukat oltani kívánó vendégeket augusztus 15. és 17. között.

A Tokaji borvidéken a híres borok és a szeretett zempléni ízek mellett 16 helyszínen 45 koncerttel, tematikus sétákkal, író- olvasó találkozókkal, túrákkal és beszélgetésekkel is várják idén augusztusban az Erdőbényére látogatókat.

„A hagyományokra támaszkodva mi egy modern fogást gondoltunk újra helyi alapanyagokból: bényei hot-dog-gal készülünk a rendezvényre. A házi sütésű vadkakukkfüves bucinkat aszús, édes mustárral fűszerezett házikolbásszal töltjük.” - Zarándi Vilmos, Sárga Borház Étterem

A kulturális programoknak, koncerteknek, beszélgetéseknek és műhelyeknek is a borászok kertjei adnak otthont: a zenészek 16 kertben kis pódiumon lépnek fel, a diófa árnyékában kiadós beszélgetések alatt készülnek a borokkal harmonizáló fogások, miközben a gyerekek a számukra kialakított kertekben játszanak.

„A Karádi-Berger borászat kertjében idén a budapesti Halkakas bisztró sütögeti majd a roston sült halakat. Szép száraz furmintjainkhoz a roston sült pisztrángot és a roston elkészített harcsát nagyon jó párosításnak találjuk, szeretnénk, ha ezt mások is ki tudnák próbálni. Desszertekről és szörpökről a Dynamobake, remek kávékról pedig a Espresso Embassy gondoskodik majd.” - Berger Zsolt, Karádi-Berger borászat

A varázslatos hangulatú falu különböző helyszínei saját egyéniséggel bírnak, így a Bor, mámor… Bénye remek választás egy romantikus hétvégéhez, családi nyaraláshoz vagy baráti fesztiválozáshoz, hiszen az egyedi és családias házibuli-hangulatban felnőttek és gyerekek is egyaránt jól érzik magukat itt, Tokaj-Hegyalján.

Bővebb információ a programokról itt!

Legújabb receptek

Vegán cézársaláta

A cézársaláta mindig egy jó megoldás, ha nem tudjuk, mit együnk. Finom, egészséges, és pikk-pakk elkészül. Mi most csavartunk rajta, és az egészet növényi alapokra építettük.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...