Nagyiprojekt Karanténkiadás 2. rész: Olga nénivel igazi orosz pelmenyit főztünk! - VIDEÓ

A Nagyiprojekt előző részében egy ízletes orosz túrópalacsintát, szirnyikit készítettünk Olga néni segítségével, aki most a szintén orosz pelmenyi receptjét árulta el nekünk. (x)

A pelmenyi sokak számára nem ismeretlen fogás, ennek a hússal töltött, főtt tésztabatyunak ugyanis a világ számos pontján akadnak különböző változatai, gondoljunk csak az olasz raviolira vagy például a magyar barátfülére.

Az orosz származású Olga néni ezúttal nemcsak azt mesélte el, hogyan varázsolhatjuk az asztalra otthon is ezt az ízletes és meglepően egyszerű ételt, de azt is elárulta nekünk, hogyan készítették el a jéghideg Szibériában a kis húsos batyukat. A vírushelyzet miatt ez alkalommal Olga nénihez csak egy egyszemélyes stáb, valamint unokája látogatott el, így miután a nagymama elmesélte, hogyan készül a pelmenyi, mi a Nosalty konyhájában alkottuk meg ezt az ízletes fogást.

Olga néni szerint ezt az ételt elkészíteni igazi családi szórakozás, hiszen a kis tésztakorongok kivágásában és formázásában bárki a szakács segítségére lehet, nem is beszélve arról, hogy ha a család minden tagja belerakja a magáét a munkába, a végeredmény még finomabb lesz.

Kattints a képre a pelmenyi receptjéért!

Ezt a laktató, ízletes és alapvetően könnyen elkészíthető fogást a karácsonyi időszakra is bátran ajánljuk mindenkinek – ha néhány szorgos kis kéz is segít a munkában, egykettőre a tányérban fog kikötni a friss pelmenyi!

Keress még több Nagyi Titka terméket a karácsonyi főzéshez ITT!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!